Nichita, despre afirmația lui Fenechiu că îl susține pe Adomniței la șefia regiunii nord-est: Unii pun căruța înaintea boilor

Publicat: 18 03. 2013, 18:23
Actualizat: 04 07. 2013, 09:08

Liderul PSD Iași, Gheorghe Nichita, a declarat, întrebat despre afirmația lui Relu Fenechiu că îl susține pe Cristian Adomniței la șefia regiunii nord-est, că „sunt unii care pun căruța înaintea boilor” și că este „treaba lui Fenechiu pe cine susține”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gheorghe Nichita a declarat, luni, presei că orice discuție referitoare la numele viitorului guvernator al regiunii nord-est este prematură, adăugând că „sunt unii care pun căruța înaintea boilor”.

„La plăcinte se reped toți. Să vedem mai întâi cum facem regionalizarea, că pe urmă se găsesc o sută de guvernatori. E o prostie să discutăm acum dacă să fie Nichita, Adomniței, Popescu sau mai știu eu cine. Prin ce face, Fenechiu îi dă apă la moară lui Băsescu, care a zis că regionalizarea a pornit strâmb, adică se vorbește doar despre funcții”, a afirmat Gheorghe Nichita.

El a mai spus că „este treaba lui Fenechiu pe cine susține”.

„În USL nu s-a discutat nimic, nici dacă se merge cu candidaturi comune, nici dacă se merge separat. Nu negociem azi pozițiile, nu este momentul”, a spus Nichita.

Liderul PNL Iași, Relu Fenechiu, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că îl susține pe șeful Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, la funcția de guvernator al viitoarei regiuni nord-est.

Fenechiu a precizat că liberalul Adomniței ar fi mai bun în această funcție decât primarul Iașiului, social-democratul Gheorghe Nichita.

Întrebat de jurnaliști de ce nu-l susține pe social-democratul Gheorghe Nichita, care și-a manifestat intenția de a candida la șefia regiunii, Fenechiu a răspuns: „V-am spus, eu îl susțin pe Adomniței”.

„Competiția politică nu poate fi motiv de gâlceavă în USL. Avem obligația ca fiecare dintre noi să fim corecți. Competiția politică nu e o dovadă de incorectitudine. Dacă va fi o competiție între 10 liberali și 15 pesediști, îl voi susține pe Adomniței, indiferent de modul în care se va desfășura. Nichita e un om puternic, are un partid puternic în spate, nu cred că îi e teamă că Fenechiu îl susține pe Adomniței. Cred că Adomniței poate fi un guvernator mai bun ca Nichita”, a afirmat Fenechiu.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, totodată liderul PSD Iași, a declarat în repetate rânduri că ia în calcul o candidatură la funcția de guvernator al regiunii nord-est, susținând că vrea să se bată nu doar pentru proiectele Iașiului, ci și pentru cele ale Moldovei.