Nicolae Ciucă afirmă că își dorește ca PNL să guverneze alături cu USR după alegeri. Apar dezvăluiri despre circuitul banilor la liberali

Publicat: 03 08. 2024, 00:54
Actualizat: 03 08. 2024, 01:04

This browser does not support the video element.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a comentat comentariile șefului Senatului Nicolae Ciucă privind o guvernare de dreapta după alegerile parlamentare din acest an.

„Dl Ciucă, da, el, şefu la PNL declară senin că visul liberal este să guverneze cu USR”, îl critică fostul premier PSD pe fostul premier PNL.

„Dacă tot sunt la un loc… nu trebuie să ne mai întrebăm care dintre ei au făcut ţăndări tot şi care dintre ei au fost de acord şi au girat nenorocirile…Staţi grupaţi şi asumaţi-vă în mod egal “marile realizări” de data trecută!!!”, scrie Tudose pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul reamintește de coaliția de guvernare PNL-USR-UDMR din 2021, care în final a eșuat în a vaccina cât mai mulți români împotriva virusului SARS CoV-2, dar și slaba performanță a premierului Florin Cîțu în atragerea fondurilor europene.

„PNL declară senin că visul liberal este să guverneze cu USR. Ne aducem aminte cum ei au mai trăit acest vis… E drept că pentru România visul lor era coşmarul românilor! Pentru ei era de vis să dea miliarde pe vaccinuri fără număr, de vis să cumperi izolete, măşti şi tot ce le-a mai trecut prin cap la ce preţuri au dorit, să faci praf sectorul energetic, să poţi să faci împrumuturi fără număr la dobânzi colosale, să semnezi cel mai jalnic PNRR (şi să-l prezinţi ca cel mai bun din galaxie)”.

PNL și PSD se află într-o coaliție de guvernare din noiembre 2021 după plecarea USR de la guvernare în septembrie și demitierea premierului Florin Cîțu în octombrie.

Circuitul banilor la PNL

20 milioane de lei este suma pe care PNL o declară că a încasat-o pentru alegerile europarlamentare de la un milionar, transmite Antena 3 CNN.   Banii ar circula sub forma unui împrumut, de la unii la alții.

2,239.230 milioane se duc la europarlamentarul Rareș Bogdan , 650.000 la fostul ministru al Energiei Virgil Popescu, 500.000 la europarlamentarul Cristian Bușoi, 500.000 la europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Sursa Foto- Antena 3 CNN

De asemenea, alte sume de 650.000 de la Rareș Bogdan și 250.000 de la Cristian Bușoi se duc la deputata  Mara Mureș, 1.650.000 ducându-se la partid. 746.000 lei de la Rareș Bogdan ajung la europarlamentarul Dan Motreanu, care nu mai dă înapoi la partid.  Virgil Popescu dă înapoi 1,150,000 lei.

Citește și: Senatorul Bogdan Matei, declarație controversată despre coaliția de guvernare: „PSD nu este căsătorit cu PNL”