Președintele Senatului și liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a discutat în cadrul emisiunii lui Cosmin Prelipceanu despre viitoarea campanie electorală și relațiile dintre partidele de coaliție.
În emisiune, Ciucă a fost întrebat dacă se așteaptă la o campanie electorală „la sânge” împotriva Partidului Social Democrat (PSD).
Am vorbit un pic mai devreme și am zis să scoatem abordările acestea care duc către o polarizare contondentă, nu la sânge. Va fi vorba despre o competiție electorală foarte acerbă”, a clarificat liderul PNL.
În ceea ce privește impactul acestei competiții asupra încrederii în guvern, Ciucă a precizat că există un acord la nivelul coaliției pentru menținerea decenței între miniștri și premier.
Am căzut de comun acord cu premierul, cu Marcel Ciolacu și la nivelul coaliției ca între miniștri și premier să existe o limită de decență. Am văzut atacuri la miniștrii PNL. De asemenea, aici trebuie să vedem tot ceea ce ține de structura unui lider. Când un lider este conducătorul unei structuri, nu dă vina pe subalterni, pe subordonați. Un pic mai devreme spuneam că succesul este multiparental, eșecul are doar un singur vinovat, iar acela este liderul. Când vine vorba de aspecte care aparțin actului de guvernare, ele trebuie însumate de către toată lumea: și de miniștrii PNL, și de miniștrii PSD, și de către premier”, a menționat Ciucă.
Întrebat despre limitele criticilor aduse de premierul Marcel Ciolacu miniștrilor liberali, Ciucă a răspuns că premierul va discuta cu miniștrii pentru a clarifica situația.
Cunoscându-l pe premier, sunt convins că va sta de vorbă cu miniștrii PNL și vor avea o discuție de clarificare”, a afirmat liderul liberal.
El a adăugat că pe proiectele privind dezvoltarea energiei fotovoltaice, cele care includ și capacități de stocare au primit puncte bonus.
Este adevărat că în momentul de față nu există foarte multe capacități de producție a stocării. În România există o singură companie, am fost în vizită când eram prim-ministru, am fost absolut impresionat, au impresionat inclusiv Comisia Europeană și au venit cu investiții europene astfel încât să putem să dezvoltăm o astfel de capacitate. Degeaba vorbim că ar trebui să facem, dacă nu avem de unde să facem. Idei avem multe, trebuie să vedem cum se pun în practică”, a mai spus Ciucă.
CITEȘTE ȘI: