Nicolae Ciucă comentează DEMISIA lui Iulian Dumitrescu: Am avut o atitudine fermă în acest sens. PNL va asigura continuitatea în filiale

Publicat: 01 08. 2024, 16:42
Actualizat: 01 08. 2024, 16:43

This browser does not support the video element.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a făcut joi declarații privind demisiile fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, și a șefului PNL Neamț, George Lazăr. El a subliniat că decizia de a solicita demisiile celor doi a fost una fermă și necesară pentru a menține integritatea și principiile partidului. 

După cum ați observat, am avut o atitudine cât se poate de fermă în acest sens. Este dincolo de capacitatea mea de a înțelege și de a accepta astfel de situații, motiv pentru care și-au înaintat demisia. Am cerut să-și înainteze demisia, fiecare dintre ei, urmând ca la nivelul filialelor să stabilim un interimat astfel încât să asigurăm funcționarea filialelor, a declarat Ciucă.

Președintele PNL a subliniat că aceste demersuri au fost inițiate pentru a alinia activitatea partidului la standardele de conduită și profesionalism pe care le promovează.

Am făcut toate aceste demersuri pentru că nu cadrează cu modul în care eu înțeleg să facem politică și, în acest sens, tot ceea ce se va întâmpla în interiorul Partidului Național Liberal va urma această linie, a adăugat el.

Nicolae Ciucă a explicat că, în urma demisiilor, vor fi desemnați interimari care să asigure continuitatea și buna funcționare a filialelor PNL din Prahova și Neamț.

Iulian Dumitrescu, ex-preşedinte al Consiliului Județean Prahova, și-a dat demisia de la PNL Prahova, după ancheta DNA, au precizat surse politice pentru Gândul. Decizia vine la puțin timp, după ce anchetatorii au desfășurat mai multe percheziții într-un dosar în care apare, din nou, numele „baronului” Iulian Dumitrescu. El este acuzat de dare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată și luare de mită.

Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față Iulian Dumitrescu, președinte al Consiliului Județean Prahova. Alte zeci de documente probatorii au fost depuse la dosar, anunță instituția.

Și șeful PNL Neamț, George Lazăr, a fost eliberat marți, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA, potrivit unei decizii semnate de premierul Marcel Ciolacu.

Lazăr este acuzat de procurori că, în calitate de preşedinte al PNL Neamţ, şi-ar fi folosit influenţa asupra directorului general al Romsilva pentru ca o persoană numită temporar la conducerea Direcţiei Silvice Neamţ să fie menţinută în funcţie.

Eliberarea din funcție va intra în vigoare începând de miercuri, 31 iulie 2024, se arată în decizia semnată marți de premier și publicată în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI:

Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini”, și-a dat DEMISIA de la PNL Prahova. Aceeași soartă a avut-o și șeful PNL Neamț

DNA extinde urmărirea penală împotriva baronului Lamborghini. Iulian Dumitrescu, suspectat de alte peste 65 de fapte de corupție