Nicolae Ciucă dă vina pe Ministerul Muncii în „controversele” legate de RECALCULAREA PENSIILOR

Publicat: 23 08. 2024, 15:56
Actualizat: 23 08. 2024, 16:02

Aflat la Biroul Politic Județean (BPJ) al comunei Călan din Hunedoara, președintele PNL Nicolae Ciucă a discutat cu colegii din teritoriu despre procesul de recalculare a pensiilor, care în opinia sa „a stârnit multe contrverse din cauza comunicării defectuase a Ministerului Muncii”.

Liderul liberalilor a discutat cu colegii de partid din teritoriu și despre rezultate de la alegerile europarlamnetare și locale din luna iunie.

Primarii PNL din județ trebuie să continue dezvoltarea locală și atragerea de investiții în comunitățile lor, iar pentru acest obiectiv au tot sprijinul meu și al colegilor din conducere, a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă a arătat cu degetul spre Ministerul Muncii care „a stârnit multe controverse din cauza comunicăii defectuase”, cu referire la deciziile de recalculare.

„Un alt subiect pe care l-am abordat a fost noua lege a pensiilor, care intră în vigoare din septembrie. O lege construită pentru eliminarea inechităților, dar care, zilele acestea, a stârnit mai multe controverse, din cauza comunicării defectuoase a Ministerului Muncii. Trebuie să fim foarte clari: nimeni nu va avea pensia scăzută. S-a spus că pensiile minerilor sunt recalculate greșit și că aceștia vor avea de pierdut la pensie. Lucrurile nu stau așa. Toți cei care au lucrat în mină își vor păstra pensiile în plată, la cuantumul cel mai avantajos. În ultimii aproape 5 ani, de când PNL este la guvernare, pensiile au crescut cu 60%. Și vom continua să le majorăm. Seniorii României merită grijă și respect, pentru toată munca depusă la construcția României de astăzi”, a conchis președintele PNL.

Amintim că șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel BACIU, este susținut de PNL.

CITIȚI ȘI:

Lucian Romaşcanu, despre recalcularea PENSIILOR: Acest tumult din societate se va opri în septembrie, când vor veni pensiile recalculate