Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: ,,Dacă partidul va solicita acest lucru, voi proceda ca atare”

Publicat: 01 04. 2024, 12:14
Actualizat: 01 04. 2024, 13:02

This browser does not support the video element.

Nicolae Ciuă, preşedintele PNL, a fost întrebat luni la sediul partidului cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, potrivit cărora partidul îl va obliga să fie candidatul la prezidenţiale. În Coaliție, există de altfel și varianta în care ar putea exista o candidatură comună a PSD-PNL la prezidențiale.

Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare, a spus Ciucă.

Despre scenariul, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi comisarul european, Ciucă a afirmat că sunt ipoteze şi în momentul de faţă niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat.

Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultate din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii, a mai spus Ciucă.

Cât despre o listă comună PSD-PNL la parlamentare, Nicolae Ciucă a declarat că se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun.

CITEȘTE ȘI:

Cătălin Cîrstoiu le RĂSPUNDE celor care îl întreabă dacă se va retrage de la primărie / ,,Sunt grupuri de interese”