Nicolae Ciucă, despre limitarea mandatelor șefilor serviciilor secrete: „Este chiar foarte sănătos”

Publicat: 20 09. 2024, 09:04
Actualizat: 20 09. 2024, 09:05

This browser does not support the video element.

Nicolae Ciucă și-a expus opinia referitoare la limitarea mandatelor șefilor serviciilor secrete. Recent, a fost depus un proiect în Parlament prin care se dorește să nu existe mai mult de două mandate. 

În Parlament a fost depus un proiect de lege pentru limitarea numărului de mandate a șefilor serviciilor secrete. Proiectul PLX 426.2023 a fost depus la data de 10 septembrie 2024, la Camera Deputaților. Prin intermediul proiectului se dorește limintarea la două mandate a conducătorilor acestor instituții.

„Eu cred că așa cum sunt limitate mandatele și pentru președinte, și pentru alte funcții de relevanță în statul român, este important să fie limitate și pentru celelalte instituții. Este chiar foarte sănătos. Vreau să vă împărtășesc o experiență de la noi din sistemul militar. Pentru a accede în carieră, există un ghid care produce această alternanță între funcțiile de comandă și cele de execuție. Orice ofițer trebuie să stea minim doi ani pe o funcție de comandă, dar nu mai mult de patru ani, după care trebuie să meargă pe o funcție de execuție. Este absolut sănătos, pentru că se menține acea prospețime și contact cu tot ceea ce înseamnă activitatea de zi cu zi”, a precizat Nicolae Ciucă.

Vezi și Nicolae Ciucă, despre pensiile militarilor: „Această discrepanță este anormală”

Vezi și Nicolae Ciucă: Legea alegerilor pentru toți. IOHANNIS are dreptul să fie ales parlamentar din fotoliul de președinte, ca orice om

Vezi și Nicolae Ciucă despre PANOTAJUL cărții „În slujba țării”: Am căpătat notorietate / Este o carte care descrie viața mea