Nicolae Ciucă este prezent la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași: „Această sărbătoare ne amintește de valorile care ne unesc”

Publicat: 14 10. 2024, 11:51
Actualizat: 14 10. 2024, 12:42

Președintele Senatului și liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, participă luni la Sfânta Liturghie dedicată sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, care are loc la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, îi are alături pe prim-vicepreședintele Dan Motreanu, pe edilul Mihai Chirica, pe președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, și pe liderul PNL Iași, Alexandru Muraru.

Sunt bucuros să fiu la Iași, alături de mii de credincioși, la pelerinajul de Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Această sărbătoare ne amintește de valorile care ne unesc: credința, solidaritatea și respectul pentru tradiții. România are nevoie de unitate și respect, iar pelerinajul ne învață că, împreună, putem depăși orice încercare. Dumnezeu să binecuvânteze România!, a scris Nicolae Ciucă pe contul de Facebook.

Nu este singurul politician prezent la slujba Sfintei Liturghii de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. La Iași se află și premierul Marcel Ciolacu. (detalii AICI)

De asemenea, mai mulți lideri politici, precum candidatul independent Mircea Geoană, Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forța Dreptei), Cristian Diaconescu (independent) și George Simion (AUR), sunt prezenți la ceremonia religioasă.

Potrivit programului oficial, Nicolae Ciucă va vizita noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Sf. Maria”, începând cu ora 13:00. Ulterior, la ora 15:00, el participă la ședința Comitetului Director Județean al PNL Iași.

Seara, Ciucă este așteptat la Gala „Seara Valorilor”, care se desfășoară la Sala „Vasile Pogor” din Primăria Municipiului Iași, începând cu ora 17:00.

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva atrage mii de pelerini la Iași în fiecare an. Până duminică seară, aproximativ 160.000 de pelerini s-au închinat la sfintele moaște, iar alte 50.000 de persoane sunt în așteptare, timpul de așteptare fiind de aproximativ 20 de ore. (detalii AICI)

SURSA FOTO: PNL

CITEȘTE ȘI:

Principalii candidați la alegerile PREZIDENȚIALE participă la slujba Cuvioasei Parascheva de la Iași