Nicolae Ciucă, în Parlament la aniversarea a 20 de ani de NATO: ,,Avem cele mai solide garanții de securitate pe care le-am avut vreodată”

Publicat: 02 04. 2024, 16:00
Actualizat: 02 04. 2024, 16:02

Nicolae Ciucă, șeful Senatului, a declarat marți în plenul Parlamentului la aniversarea a 20 de ani de existență în NATO și şi 75 de ani de existenţă a NATO, că România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate care au existat vreodată. 

 

Povestea intrării noastre în NATO este povestea fiecărui diplomat care ne-a reprezentat cu dedicare și înțelepciune peste hotare. Este povestea fiecărui soldat din Armata României care a pus serviciul militar pe primul loc, de multe ori cu riscul vieții. Povestea intrării noastre în NATO este povestea fiecărui român și a forței noastre ca națiune, a declarat Nicolae Ciucă.

Șeful Senatului a mai declarat că România este profund transformată și că beneficiem de securitate.

Suntem astăzi aici pentru că am avut susținerea românilor. Suntem astăzi aici, ca stat important și respectat în NATO, ca pilon de stabilitate în regiune, pentru că guverne diferite, cu ideologii și viziuni diferite au înțeles că obiectivul național al aderării la NATO primează. România este azi profund transformată. Avem cele mai solide garanții de securitate pe care le-am avut vreodată. Suntem nu doar beneficiari de securitate, ci un stat de bază în asigurarea securității pe Flancul Estic al NATO.

Nicolae Ciucă a mai vorbim și despre susținerea și stabilitatea de care beneficiem din partea NATO.

Când vorbesc de stabilitate mă refer la: stabilitatea democratică internă; la încrederea pe care o dăm ca partener predictibil, pe care aliații se pot baza; și la susținerea constantă și solidă pentru NATO din partea cetățenilor români, a mai spus Ciucă.

 

CITEȘTE ȘI:

„NATO este cea mai puternică organizație politică și de SECURITATE din istorie” / Mesajul lui Klaus Iohannis, la 20 de ani de la admiterea în NATO