Nicolae Ciucă spune că impozitul progresiv și cota unică, discutate în coaliție sunt considerate pentru PNL: ,,O linie roșie”

Publicat: 24 07. 2024, 17:02
Actualizat: 24 07. 2024, 17:07

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri la Senat în fața jurnaliștilor că se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor şi susţinerea cotei unice, pe care PNL o consideră o linie roşie. 

Se discută despre impozitul progresiv și susținerea cotei unice pe care PNL o consideră o linie roșie pentru că s-a demonstrat foarte clar în evoluția economică a țării că această cotă unică a fost cea care ne-a permis să atragem investitori, să consolidăm capitalul companiilor românești și să consolidăm mediul de afaceri. I-am spus lui Marcel Ciolacu că este o linie roșie pentru PNL, a declarat președintele liberal, miercuri, la Senat.

Șeful liberalilor spune că în negocierile din Coaliție, PSD nu a avansat praguri pentru impozitul progresiv.

Nu se ia în calcul majorarea cotei TVA, s-a discutat în Coaliție. Nu s-a discutat în Coaliție majorarea impozitului pentru dividende, dar poate crește nivelul redevențelor pentru resursele minerale, a mai precizat liderul PNL.

”Din discuţiile avute cu ministrul Finanţelor, măsurile care pot fi luate în acest moment sunt cele care vizează cheltuielile bugetare şi pot să asigure o reducere a cheltuielilor de până la 5 miliarde”, a completat Ciucă.