Nicolae Ciucă vrea alianța partidelor de dreapta pentru a-l susține la PREZIDENȚIALE: PNL e cea mai puternică forță politică

Publicat: 01 08. 2024, 17:54

This browser does not support the video element.

În cadrul unor declarații de presă susținute joi, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, a confirmat deschiderea partidului către dialog cu toate forțele politice de dreapta din România, într-un efort de a consolida o strategie comună pentru viitoarele campanii electorale.

Întrebat despre posibilitatea unei întâlniri cu Elena Lasconi, Ludovic Orban și alți lideri ai partidelor de dreapta, Ciucă a răspuns: „Este o întrebare foarte bună, pentru că am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forțelor politice de dreapta. Partidul Național Liberal este cea mai puternică forță politică de dreapta din România. Și atunci, disponibilitatea la dialog este către toate forțele politice.”

Am discutat permanent în această perioadă și vom continua să discutăm. Este o perioadă de vacanță. Fiecare dintre partenerii noștri sunt plecați sau, mă rog, fiecare cu problemele sale. În momentul în care găsim o aliniere a timpului și a disponibilității, vom discuta, a completat liderul PNL.

În ceea ce privește formula de colaborare cu forțele de dreapta, Ciucă a menționat: „Putem să discutăm pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru tot ceea ce înseamnă campania electorală prezidențială și parlamentară.”

Întrebat, în continuare, dacă va cere susținere pentru candidatul Nicolae Ciucă în general sau doar pentru turul doi, președintele PNL a spus că „ambele opțiuni sunt de discutat”.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae CIUCĂ neagă posibilitatea de a prelua funcția de președinte interimar al României: Această perspectivă este absolut clară

Nicolae Ciucă comentează DEMISIA lui Iulian Dumitrescu: Am avut o atitudine fermă în acest sens. PNL va asigura continuitatea în filiale