Nicolae Ciucă, despre candidatura comună la PREZIDENȚIALE: Mai e cale lungă până acolo

Publicat: 23 04. 2024, 14:42
Actualizat: 23 04. 2024, 14:44

This browser does not support the video element.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a fost întrebat vineri dacă PSD și PNL vor merge împreună la alegerile prezidențiale, în contextul în care coaliția a decis luni noapte să renunțe la candidatul comun pentru Primăria Capitalei. 

Mai e cale lungă până acolo, a răspuns șeful Senatului.

Reamintim că ambii lideri ai coaliției au afirmat în repetate rânduri că se vor pune la masă, pe 10 iunie, după alegerile europarlamentare și locale, și vor decide viitorul Alianței Electorale, în funcție de rezultatul obținut la scrutin.

La rândul său, președintele Iohannis a transmis, pe 21 martie, că „nu este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare”.

Nu cred că este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare. Aşa s-a convenit şi în coaliţie, acum toată lumea să se concentreze pe europarlamentare şi locale, iar după aceea imediat să se tranşeze chestiunea felului în care se vor prezenta candidaţi pentru preşedinte şi ulterior pentru Parlamentul naţional. Cunosc aceste discuţii, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum.

CITEȘTE ȘI: