Nicolae Marin, primul senator care renunță la pensia specială prin act notarial: „Ce s-a votat săptămâna trecută în Parlament este o cacealma”
Parlamentarul Nicolae Marin, ales pe listele PSD și apoi trecut la Pro România, a semnat în fața unui notar, în 31 ianuarie, că renunță la pensia specială care i s-ar cuveni în urma celor două mandate de senator.
„Subsemnatul Marin Nicolae, cetățean român, domiciliat în….. cunoscând prevederile Capitolului IX – Indemnizația pentru limită de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaților și senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripția electorală nr. 18 Galați, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declarații și în deplină cunoștință de cauză că renunț de bunăvoie, definitiv și irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizația lunară pentru limită de vârstă (pensia specială) de care aș putea beneficia în urma mandatelor de senator”, scrie în documentul notarial semant de senatorul Nicolae Marin.
Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că a renunțat la dreptul său printr-un act notarial deoarece legea aprobată de Parlament este „o cacealma”, care nu duce la eliminarea pensiilor speciale deoarece nu este constituțională.
„Ce s-a votat săptămâna trecută în Parlament este o cacealma, nu va trece de Curtea Constituțională a României. Toată lumea știe, noi am comentat între noi. În plus, pensiile speciale au fost aprobate în plenul reunit al Parlamentului, acum am renunțat la ele doar prin votul Camerei Deputaților, cu siguranță este o problemă. De aceea am făcut acest document de renunțare. Dacă noi toți, parlamentarii, vrem să mergem în fața poporului care nu este de acord cu pensiile speciale, să-i spunem că nu vrem să obținem acest drept, atunci hai să o facem așa”, a declarat Marin.
Nicolae Marin este la al doilea mandat de parlamentar, fiind ales pe listele PP-DD și PSD. Anul trecut, el a părăsit PSD și s-a înscris în Pro România.
Pensiile speciale au fost eliminate, în 28 ianuarie, în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii. Inițiativa legislativă a fost adoptată de Cameră, în calitate de for decizional.