Nicolăescu: Interesul național va fi stabilit la vot, problema cu MCV și Schengen vine de la PDL

Publicat: 12 11. 2012, 22:47
Actualizat: 28 09. 2018, 09:55

Liderul PNL București Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că afirmațiile președintelui Traian Băsescu privesc o strategie pentru campania electorală, menționând că problemele în cazul MCV și Schengen provin din guvernarea PDL, iar interesul național va fi stabilit prin vot și nu de șeful statului.

„Traian Băsescu se comportă cu aceeași aroganță și cu același tupeu pe care le-au dovedit cei de la PDL, este o similitudine de nedescris între cele două tipuri de manifestări ale președintelui și ale PDL. Președintele nu recunoaște cât de vinovat este el și guvernul PDL pe care l-a condus în ceea ce privește MCV, în ceea ce privește Schengen, pentru că de fapt toate problemele pe care le-am avut sunt din acea perioadă”, a susținut Nicolăescu.

„Comentez acum declarațiile unui guvernator, nu ale unui președinte, pentru că din punctul meu de vedere Traian Băsescu nu este președintele legitim al României. Traian Băsescu este un guvernator care este pus de câțiva judecători ai Curții Constituționale, care sunt puși de el acolo politic. Traian Băsescu ne pârăște la UE, deci își pârăște propria țară, se bucură de răul țării sale și cred că el este principalul cauzator de daune și morale și politice și administrative și financiare pe care România le poate avea”, a mai afirmat Nicolăescu.

În ceea ce privește afirmațiile lui Băsescu legate de suspiciunea că în România nu mai pot fi organizate alegeri libere, el a susținut că acestea reprezintă o minciună specifică și o manipulare.

„Declarațiile legate de organizarea alegerilor fac parte din aceeași strategie, de minciună, de ură, de manipulare, de demagogie. El a spus astă vară că a fost fraudat referendumul, s-a dovedit ceva până astăzi? Nu. În consecință, de ce vorbește? Pentru că el vrea să facă acum campanie pentru PDL, încearcă să salveze un procent, două, trei, câte or fi la PDL. E de condamnat un asemenea om și mă bucur că nu e președintele României”, a declarat Nicolăescu.

De asemenea, răspunsul șefului statului legat de desemnarea viitorului premier a determinat reacția liderului PNL București.

„Interesul național nu-l stabilește Traian Băsescu, interesul național îl stabilește poporul român prin vot. Dacă poporul român dă vot de 51%, 60%, 70% USL, atunci acela e interesul național, iar Traian Băsescu trebuie să-l respecte, dacă nu pleacă acasă imediat”, a susținut Nicolăescu.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni, răspunzând unei întrebări, că va desemna, după alegeri, un premier care să servească interesului național, precizând că afirmațiile politicienilor despre suspendarea sa nu îl impresionează și că nu îi este frică de politicieni.

România este suspectată că nu mai este capabilă să organizeze alegeri libere, după fraudele de la referendum, a mai spus președintele Traian Băsescu, menționând că va trebui ca fraudele să fie investigate până la capăt.