Nicolicea: Morții de pe listă votează cu primarul, nu este bine să se ocupe el de listele electorale

Publicat: 20 11. 2013, 15:47
Actualizat: 15 11. 2016, 04:24

Primarii sunt „competitori”, motiv pentru care nu ar trebui să se ocupe de listele electorale, a declarat, miercuri, la conferința „Legislația electorală unitară – o necesitate a societății moderne”, organizată de Autoritatea Electorală Permanentă și Asociația „O Șansă pentru Viitor”.

„Au fost discuții, la referendum, cu privire la morții de pe liste. Eu am spus că, în urma verificării, nu va exista o mare diferență, pentru că morții din listă, de obicei, votează cum vrea primarul, verificările le făcea primarul, prin urmare, dacă votau cu el, nu știu de ce i-ar fi scos din listă”, a comentat deputatul PSD.

El a menționat că un alt motiv pentru care listele electorale nu se modifică îl reprezintă necunoașterea legii de către cetățeni.

„Am văzut oameni la televizor care spuneau: «Sunt la al treilea rând de alegeri, și socrul meu este tot pe listă»”, a afirmat Nicolicea, menționând că ceea ce nu știe cetățeanul este că trebuie să facă sesizarea imediat la primărie, iar primarul este obligat, prin lege, ca în trei zile să facă modificarea în listele electorale.