Candidatul alianței PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a mers joi dimineață, cu numai patru zile înainte de alegeri, la Palatul Cotroceni. Parlamentarul nu s-a dus singur la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, ci a venit însoțit de premierul Ludovic Orban.
Însă, mai întâi, Nicușor Dan s-a îndreptat spre Palatul Victoria, iar de la sediul Guvernului a fost urcat în mașina primului-ministru și dus la Cotroceni. Acolo, discuțiile nu au durat mai mult de 30 de minute, iar la finalul lor, un Nicușor Dan bulversat părăsea incinta. Singur, căci premierul Ludovic Orban a mai rămas să discute cu președintele.
Deocamdată, nu se cunosc informații cu privire la ce au discutat cei trei. Cert este că Nicușor Dan a recunoscut întâlnirea: „Da, pot să vă confirm că am avut această discuţie cu preşedintele şi cu premierul”. Candidatul PNL-USR-PLUS nu a vrut să intre în detalii pe marginea vizitei la Cotroceni, afirmând că nu are acceptul celorlalţi participanţi pentru a divulga ce s-a vorbit acolo.
Totuși, într-un comunicat de presă, Administrația Prezidențială confirmă întâlnirea lui Nicușor Dan cu Ludovic Orban și Klaus Iohannis: „Administrația Prezidențială confirmă că Președintele României, preocupat fiind de problemele cu care se confruntă zilnic bucureștenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicușor Dan. În cadrul discuțiilor, la care a participat și premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluțiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum și proiectele de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung. Președintele Klaus Iohannis a apreciat că soluțiile propuse de Nicușor Dan sunt fezabile și pot conduce la rezolvarea deficiențelor grave existente la nivelul Capitalei”.
Miercuri, într-o conferință de presă, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că alegererile de duminică, 27 septembrie, reprezintă „un moment definitoriu pentru modul în are vor evolua localităţile în următorii patru ani. Mergem la urne pentru a decide cui încredinţăm administrarea”.
Klaus Iohannis a afirmat că autoritățile sunt pregătite să organizeze aceste alegeri locale în condiţii de siguranţă: „Mă refer la dezinfectarea riguroasă a secţiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare şi ieşire, la dezinfectarea mâinilor înainte şi după excercitarea votului. Dacă toată lumea va păstra regulile de bază care se rezumă la purtarea corectă a măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei, atunci riscul de infectare în secţii e redus la minimum”.