Nicuşor Dan: Bucureștenii vor continua să beneficieze de SUBVENȚIA pentru gigacalorie în această iarnă

Publicat: 03 10. 2024, 14:02
Actualizat: 03 10. 2024, 15:03
Sursa FOTO: Captură Facebook/ Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a oferit joi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre costurile gigacaloriei și subvențiile acordate bucureștenilor în iarna aceasta. El a precizat că prețul gigacaloriei este de 1.000 de lei, din care bucureștenii vor plăti 330 de lei, în timp ce Primăria va acoperi restul de 670 de lei.

Gigacaloria costă 1.000 de lei. Din 1.000 de lei bucureştenii plătesc 330 şi Primăria plăteşte diferenţa de 670, bineînţeles tot impozitele şi taxele bucureştenilor, a subliniat edilul.

Cu privire la viitoarele decizii legate de subvenția pentru gigacalorie, Nicușor Dan a menționat că responsabilitatea privind bugetul revine în mare măsură Consiliului General. Noul Consiliu va discuta împreună cu primarul și experții implicați pentru a decide nivelul exact al subvenției.

O să avem un nou Consiliu General începând din noiembrie, probabil funcţional din decembrie, şi pentru că atributul de buget este mai mult al Consiliului decât al primarului, este o decizie pe care o să o ia, bineînţeles consultându-se cu mine şi cu oamenii care sunt implicaţi în fenomenul ăsta, o să o ia noul Consiliu General, a afirmat Dan.

Întrebat despre impactul reabilitării rețelei de termoficare asupra costului gigacaloriei, primarul a explicat că, dacă rețeaua ar fi complet modernizată, prețul ar scădea semnificativ.  În loc de 1.000 de lei, gigacaloria ar costa între 700 și 750 de lei, a precizat edilul Capitalei.

Să zicem că azi am avea toată reţeaua reabilitată. Atunci acea o mie de lei n-ar mai fi o mie de lei, ar fi undeva la 700-750 de lei, cam aşa (…) și dacă Ministerul Energiei ar reabilita în secunda asta centralele cu care produc şi energie electrică şi energie termică probabil că acel 700 – 750 de lei ar fi 600 de lei, a răspuns Nicuşor Dan.

CITEȘTE ȘI:

După REFUZUL lui Nicușor Dan, primarul Băluță DENUNȚĂ protocolul cu PMB pentru refacerea Planșeului Unirii