Nicușor Dan, campanie electorală pe veresie și donații. Care este nota de plată de achitat pentru Primăria București

Publicat: 28 05. 2024, 22:51
Actualizat: 28 05. 2024, 23:06

This browser does not support the video element.

Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștilor, și candidat în pole position conform sondajelor publice pentru un al doilea madat consecutiv, și-a făcut public devizul cheltuielilor de campanie la Digi24. Nota finală pentru campania pentru București este sub 3 milioane de lei. De unde banii.

Campanie pe datorii decontate

Primarul a explicat că se va împrumuta și va returna banii în momentul în care va obține 3% din voturi din banii statului. Dacă nu, rămâne datorie personală.

Deci am, am o, am o campanie care a costă, care a costat 2,1 milioane lei între campanie și care va costa 660 de de mii de lei în campanie. Asta e o sumă, suma maximă pe care, conform legii, am voie să o cheltui ca și candidat la Primăria Capitalei și pe care statul mi-o va mi-o va rambursa dacă voi face 3%, ceea ce cred că se va întâmpla.

Deci, 660.000 lei sunt bani pe care i-am împrumutat sau îi voi împrumuta din bancă și de la cunoscuți care au banii ăștia și pe care o să îi dau înapoi după ce statul mi va da înapoi. Ceilalți, 2,1 poate 2,2 milioane lei, au venit de la USR și donații personale, a explicat primarul în exercițiu.

Suportul USR și cel al suporterilor

USR și suporteri de omenie vor completa restul cheltuielilor, explică primarul.

Au venit 500.000 lei de la USR, de la USR și restul de 1,6, 1,7 milioane lei de la peste 3000 de oameni care ne-au donat, persoane fizice, toate. Voi da înapoi cei 660.000 după ce statul-mi va da.

Am făcut un apel public în urmă cu, nu știu, o lună și jumătate, poate imediat ce am făcut site-ul și am făcut un mic bilanț al activității mele și un mică, o mică schița ce vreau să fac în continuare. Sunt oameni care au încredere în mine și care mi-au donat pur și simplu și este un mecanism prin care ei își intră pe un site, își fac o poză după buletin.

Este cineva din echipa mea care confirmă că un cetățean român, ca să respectăm legea. Lucrul ăsta l-am făcut și în și în 2020, l-am făcut și în 2016 și l-am făcut și chiar și în 2012. Marcel.

Citiți și: Cine sunt sponsorii din umbră ai lui Nicușor Dan. Cum l-a ajutat Matei Păun, asociat Kremlinului, să fure startul pe panourile electorale