Nicuşor Dan îndeamnă bucureştenii să participle la REFERENDUMUL local din 24 noiembrie: „Doar împreună putem opri haosul urbanistic”

Nicuşor Dan îndeamnă bucureştenii să participle la REFERENDUMUL local din 24 noiembrie: „Doar împreună putem opri haosul urbanistic”
Sursa: Facebook/ Nicușor Dan
Publicat: 18/11/2024, 11:44
Actualizat: 18/11/2024, 11:46

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îndeamnă bucureştenii să participe la Referendumul local din 24 noiembrie. Referendumul se va desfăşura concomitent cu primul tur al alegerilor prezidenţiale şi include trei întrebări.

Întrebările vizează subiecte importante pentru Capitală, percum: reglementarea autorizaţiilor de construire, repartizarea banilor între primăria generală şi cele de sector, şi implementarea unui program de educaţie pentru prevenirea consumului de droguri în şcoli.

Într-o postare pe Facebook, Nicuşor Dan a subliniat importanţa acestui referendum, explicând că „este singura ocazie când poţi decide cu adevărat ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plăteşti”.

De ce să votezi la referendum? Pentru că este singura ocazie cand poti decide cu adevărat ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plăteşti. Aşa poţi decide ca banii tăi să se materializeze în investiţii care sunt cu adevărat necesare pentru oraş. Pentru că este dreptul bucureştenilor să se pronunţe despre cum doresc să fie cheltuite taxele şi impozitele locale pe care le plătesc. Pentru că astfel banii se împart corect şi se pot face investiţii masive în ce are oraşul mai mare nevoie: reţea de termoficare, infrastructură rutieră, transport public, sănătate şi cultură. Aşa ai un cuvânt de spus referitor la blocurile care apar ca ciupercile după ploaie pe orice petic de pământ liber din Bucureşti. Aşa poţi decide dacă doreşti să ai un oraş ”ca afară”, curat, modern, funcţional, explică Nicuşor Dan.

N. Dan: „Doar împreună putem opri haosul urbanistic din București”

Un alt punct esenţial din cadrul referendumului este reglementarea modului în care se acordă autorizaţiile de construire. Nicuşor Dan a subliniat că, în prezent, Bucureştiul este martorul unui haos urbanistic fără precedent, unde se construieşte „oricât, oriunde şi oricum”.

Doar împreună putem opri haosul urbanistic din București! Se construiește oricât, oriunde și oricum. Din respect pentru Capitala României, pentru monumentele istorice care sunt demolate pentru a face loc unor clădiri ilegale, pentru spațiile verzi care sunt betonate pentru a face loc unor proiecte imobilare îndoielnice trebuie să votezi și să alegi ce consideri că este corect.

„Prevenirea consumului de droguri este mai eficientă decât tratamentul”

Un alt subiect important abordat în cadrul referendumului este prevenirea consumului de droguri în şcoli. Întrebarea a venit din partea PSD. Edilul a făcut apel la responsabilitatea fiecărui bucureştean de a sprijini educaţia pentru prevenirea consumului de stupefiante în rândul tinerilor.

Pentru că prevenirea consumului de droguri este mai eficientă decât tratamentul, pentru că este esenţial ca în şcoli să existe programe şi iniţiative realizate de specialişti care să explice tinerilor care sunt pericolele consumului de stupefiante. Pentru că trebuie să ne protejăm copiii şi pentru că, potrivit  statisticilor, consumul de droguri a atins proporţii alarmante şi în Bucureşti.

Cele trei întrebări ale Referendumului

  1. Sunteți de acord ca primarul general al municipiului București să emită autorizațiile de construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?
  1. Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria municipiului București și primăriile de sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?
  1. Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?

CITEȘTE ȘI:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
Dezvoltator imobiliar, despre investiția într-un apartament la Cluj: „E atractivitatea prostului. Treceți pe lângă blocurile...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
O tânără de 22 de ani care urma să fie eutanasiată s-a răzgândit cu câteva...
Propunerea lui Erdogan: înghețarea conflictului din Ucraina și amânarea cu 10 ani a discuțiilor privind...
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
De miercuri seară, vremea se schimbă radical în toată ţara. ANM anunţă răcire accentuată, vânt...
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Primele imagini de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Peste o sută de persoane s-au adunat să-i...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
La câți km speli motorul diesel pe interior? Ce probleme pot apărea după
Donald Trump Jr. critică decizia lui Biden privind aprobarea rachetelor americane pe teritoriul Rusiei şi...
Alimentul MINUNE cu beneficii DUBLE! Protejează creierul și scade colesterolul
Muzica populară din România a pierdut o legendă. A fost cel mai iubit cântăreț
Alertă alimentară în Germania. Un produs românesc, scos de pe piață
Președintele TAS din Kosovo, declarație total neașteptată. De ce susține că tricolorii se vor bucura...
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
VIDEO Cum interpretează Daria Crișan melodia tatălui ei - "Dacă pleci"? Imaginile au topit inimile...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Angajații sunt evaluați mai aspru atunci când finalizează sarcini cu întârziere, arată un studiu