Nicușor Dan: „Votul de astăzi este un început. Vom fi ceea ce nu a existat până acum”

Publicat: 11 12. 2016, 23:32

This browser does not support the video element.

„Este un fapt extraordinar, este un partid care a început în anul 2014 și care este astăzi a treia forță politică din România. Este mai mult decât atât, este o victorie a democrației din România. Pentru prima dată după revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut parte dintr-un partid politic intră în parlament. Vreau să mulțumesc tuturor românilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strâns semnături pentru USR, miilor de oameni care au mers în stradă și le-au spun oamenilor cine este USR. Mandatele noastre în Parlament sunt, de fapt, mandatele lor. În patru ani de mandat nu vom uita cine ne-a trimis în Parlament”, a declarat Nicușor Dan. 

Liderul USR a mulțumit celor 350.000 de români care au semnat listele pentru intrarea în alegeri și a catalogat votul de astăzi drept un început și a promis alegătorilor că Uniunea Salvați Bucureștiul va fi partenerul cetățeanului, partidul care va lupta cu inegalitățile și cu abuzul autorităților. 

„Votul de astăzi este un început (…) Ne-am luptat cu abuzul, cu jaful din banii publici. Ne vom lupta cu ilegalitățile, ne vom lupta cu abuzul autorităților (…) Vom fi ceea ce nu a existat până acum. Vom fi partenerul cetățeanului, ceea ce nu s-a întâmplat până acum în România”, a încheiat Nicușor Dan. 

Potrivit rezultatelor EXIT-POLL IRES, USR a obținut 9,2% din voturi la Camera Deputaților și 9,3% din voturi la Senat.