„No, asta e!”. Bucătarii Primăriei Cluj și primarul Emil Boc au pregătit o mămăligă cu brânză și jumări de 400 de kilograme
O echipă de bucătari a restaurantului Primăriei Cluj-Napoca a gătit, duminică, în cadrul etapei Polus a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber, o mămăligă de 400 de kilograme, cu brânză și jumări, la pregătirea căreia a contribuit și primarul Emil Boc, care a și oferit-o celor prezenți.
Mămăliga gigant a fost turnată, duminică, în trei straturi, într-o tavă de aproape trei metri lungime și un metru și jumătate lățime, fiind folosite 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză, 30 de kilograme de cașcaval și 10 kilograme de jumări, transmite corespondentului MEDIAFAX.
La pregătirea mămăligii și-a adus contribuția și primarul Emil Boc, care a îmbrăcat un șorț de bucătărie și a amestecat cu o paletă de lemn în tavă, după care a presărat brânză și jumări.
„Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să știe și românii că pe lângă varza a la Cluj avem și mămăligă cu brânză și jumări, tradițională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradițională românească”, a spus Boc.
După ce i-a ajutat pe bucătarii Primăriei să pregătească mămăliga gigant, pe care scria cu litere formate din jumări „Memo 10”, numele restaurantului administrat de municipalitatea clujeană, Emil Boc a spus „No, asta e” și a turnat mămăligă în boluri de plastic, servindu-i pe clujenii prezenți.
La final, Emil Boc a ciocnit un pahar cu țuică de prune cu membrii juriului Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber și a gustat mămăliga despre care a spus că este „ca la mama acasă”.
Organizatorii au împărțit 2.000 de porții de mămăligă persoanelor prezente la etapa Polus a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber, de la Cluj-Napoca.
Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au precizat că vor iniția demersuri în vederea omologării ca record național a mămăligii gigant, de 400 de kilograme.