Nouă consuli generali români noi pentru trei continente/GUVERNUL a votat joi nouă hotărâri de numire în funcție

Publicat: 04 07. 2024, 19:05
Actualizat: 04 07. 2024, 19:05

România trimite încă nouă consuli generali în tot atâtea orașe aflate pe trei continente diferite. Mai precis, noii delegați vor călători în Europa, America de Nord și America de Sud, unde vor ocupa funcțiile de consul general, șef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat numirea a nouă noi consuli generali pe trei continente diferite. Aceștia vor reprezenta România la consulatele din nouă orașe de pe trei continente, Europa, America de Nord și America de Sud.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cadrul ședinței de Guvern din data de 4 iulie 2024, au fost adoptate nouă Hotărâri de Guvern privind numiri în funcția de consul general, șef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general. Noile numiri în funcția de consul general au fost făcute luându-se în considerare criterii specifice acestor posturi, astfel încât reprezentarea României în afara granițelor țării să fie asigurată la un standard adecvat, anunță cei de la MAE.

Sesiunea de numire a fost lansată la data de 1 martie 2024 de Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Secretariatul General al Guvernului. Cei care vor ocupa noile funcții sunt: Bianca-Miruna Gavriliță la Consulatul General al României la Bilbao, Mihaela Savu la Birmingham, Lucian-Ilie Stănică la Chicago, Florin Vodiță la Frankfurt pe Main, Mihai Ciompec la Hamburg, Remus-Constantin Mărășescu la Nantes, Florin Tudorie la Sao Paolo, Adrian-Cosmin Vierița la Strasbourg și Bogdan-Mihai Stănescu la Valencia.

 

CITEȘTE ȘI:

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Regatul Belgiei. Vor fi perturbări ale circulației rutiere pe fondul protestelor fermierilor

Avertisment MAE pentru românii care călătoresc în GERMANIA. Mai multe localități din Bavaria se află sub cod portocaliu de furtuni