Nouă majoritate în jurul PNL în Consiliul Municipal Suceava după ce viceprimarul PSD a fost destituit

Publicat: 16 01. 2015, 17:07

Consiliul Local Suceava a decis, vineri, cu 14 voturi pentru demiterea viceprimarului PSD Gavril Vârvara, în lipsa grupului consilierilor PSD care a părăsit ședința.

Ulterior, singura propunere pentru locul de viceprimar vacantat a fost cea a grupului PNL, consilierul local Lucian Harșovschi, fost viceprimar în mandatul 2008-2012.

El a fost votat de toți cei 14 consilieri locali prezenți.

Primarul Ion Lungu a mulțumit în ședință viceprimarului PSD Gavril Vârvara pentru activitatea depusă menționând că nu e o tragedie că s-a schimbat majoritatea.

„Cred că nu e nicio tragedie că se schimbă o majoritate. Să avem maturitate, că mai avem un an de lucrat. Noua majoritate să fie una funcțională, să putem face ce am promis sucevenilor. Asta e democrația, nu trebuie să fie o tragedie”, a spus Ion Lungu.

Noul viceprimar a declarat că își propune o mai bună gestionare a lucrurilor în municipiu și că mizează pe experiența de viceprimar acumulată în mandatul 2008-2012.

Grupul liberal a pierdut majoritatea în Consiliul Local Suceava după ce mai mulți consilieri locali liberali au demisionat din partid și s-au declarat independenți, în baza OUG 55/2014, iar trei dintre aceștia au votat, vineri, alături de liberali.

La acea dată, primarul Ion Lungu, demisionar din PDL, a fost acuzat de liderii liberali că face jocurile PSD și că a creat o majoritate în jurul PSD.

Grupul liberal a mai încercat în toamna anului trecut să îl destituie din funcție pe viceprimarul PSD, dar fără succes în condițiile în care nu avea majoritate.