Prima pagină » Știri politice » Noua revoluție sexuală a independenților Pericle și Peter

Noua revoluție sexuală a independenților Pericle și Peter

Cine sunt candidații independenți la europarlamentare

Spre deosebire de jucătorii „mari” de la europarlamentare, care vorbesc în șabloane și generalități lăsând mașinăria de partid să le dea mandatul de Bruxelles, jucătorii mici, independenții, sunt mult mai aplicați. Doctrina lor încearcă să se adreseze unor nișe electorale, care să le dea suficiente voturi încât să-și vadă visul împlinit. Mulți se adresează familiei creștine, unii sunt militanți împotriva homosexualității, alții apără valorile tradiționale și insistă pentru „dreptul” femeii de a face câți copii îi dă Domnul. De pildă, Pericle Iulian Capsali, candidatul-tată a nouă copii, și Peter Costea, un român din Texas, își propun ca, în această lună, să-i cheme pe români la o adevărată luptă „împotriva acestei revoluții sexuale care a cuprins lumea”. Citiți mai jos despre ce e vorba.

Doctorul Filip: „Dumnezeu mi-a dat un har”

Doctorul Constantin Filip Titian nu a mai făcut politică propriu-zis până acum. Cu toate acestea, este candidatul universal. Și-a încercat norocul în 2012 la locale, la parlamentare, acum vrea și în Parlamentul European. Ba mai mult, spune că se va înscrie și în cursa pentru prezidențiale. Nu este dezamăgit că, până acum, nu a câștigat nicio funcție, ba chiar se declară foarte optimist. „Când am văzut că lucrurile sunt de o gravitate, am considerat că sunt dator față de țară, fiind medic militar, și sunt și avocat, am luptat pentru viața oamenilor…”, povestește doctorul Filip, așa cum se prezintă el, drumul până la decizia de a-și încerca norocul și în politică.

Cum de continuă seria curselor electorale? „Dumnezeu mi-a dat un har, vă dați seama ce înseamnă să candidezi la neurochirurgie 100 pe loc și să fii primul în 16.000 de oameni? E o destinație, nu mă pun ca Gigi Becali în genunchi să fac cruci, dar nu este întâmplător, (asta) nu se întâmplă la toată lumea. România și Europa are nevoie de mine, trebuie să fie o schimbare”, se încurajează el.

Afiș mai vechi de campanie al medicului Filip: „Să salvăm viitorul copiilor noștrii” (sic)

Activitatea actualilor europarlamentari îl nemulțumește, doctorul Filip spunând că nu au făcut nimic pentru România în cei cinci ani de mandat. Ba are cuvinte grele la adresa lor, pe care nu le prea argumentează:

„O fosilă comunistă cum e Stolojan, care s-a dus acolo pentru plăceri; Monica Macovei care bea două sticle de vodcă – nu e treaba ei, pentru români n-a făcut nimic. Daciana Sârbu, în afara că e soția unui plagiator român care, din întâmplare, a ajuns premier, nu a făcut nimic, a mers la shopping, iar Adina Vălean a mers la Bruxelles doar ca să fumeze țigară după țigară – fumează 40 de țigări și n-a făcut nimic”, enumeră doctorul Filip greșelile actualilor eurodeputați.

Întrebat de gândul de ce ar trebui să-l voteze românii pentru un fotoliu în Parlamentul European, doctorul Filip spune scurt: „E foarte simplu. În primul rând că sunt un tip curajos, nu? Sunt perseverent, doamnă, eu am arătat opiniei publice toate nenoricirile care se întâmplă, m-am luptat cu sistemul și înainte și după”, se laudă el, punând accent pe faptul că, în 1989, a fost unul dintre liderii revoluției, din Operațiunea „Corsarii”, condusă de Gelu Voican Voiculescu.

Pe lângă medicină, doctorul Filip se laudă și cu o licență în drept și una în economie. Deci are „expertiză”, punctează el, așa că ar face față Bruxelles-ului cu brio. Primele puncte pe care le vrea rezolvate, asistența medicală și protecția socială. „Noi de ce nu suntem tratați în străinătate? Dacă suntem cetățeni europeni și avem drepturi, eu de ce nu pot să mă operez în Germania și să nu plătesc nimic? De ce nu se dau spații locative și în Europa, cum se dă în București? De ce romii sunt trimiși cu avionul înapoi în România, li se dă 100 de euro, în loc să fie băgați la niște cursuri acolo și apoi angajați?”, se revoltă el.

De altfel, problema spațiilor locative a fost atinsă și în campania pentru alegerile locale din 2012. La vremea respectivă, doctorul Filip acuză că presa a interpretat greșit afirmația sa privind tinerii care au dreptul să facă sex și să-și întemeieze o familie.

„Eu nu am zis așa ceva. Și oricum ar avea dreptul să facă sex, dacă sunt majori peste 18 ani, dacă au un spațiu locativ, unde să-și întemeieze o familie. Dar poate să facă, ce, e interzis sexul peste 18 ani? Nu asta înseamnă familie, să faci sex? Eu asta am învățat în facultate, ca medic, să fac și cursuri de sexologie și să promovez asta într-o familie”, mai spune doctorul Filip.

Paul Purea, candidatul-doctor „dacă nu eu, atunci cine?”

Al doilea medic pe lista independenților la europarlamentare este Paul Purea. Cu toate astea, el se mândrește cu faptul că, în timpul în care a profesat medicina în România, era cunoscut drept singurul medic care nu ia șpagă. Experiența sa profesională e aproape de necontestat: mai bine de 20 de ani a activat ca medic chirurg în Germania, unde a condus și două clinici.

Acum, s-a întors în țară, în Timișoara, și vrea să investească în români. „Ceea ce vreau eu să fac nu pot face cei 32 de candidați care vor ajunge în Parlamentul european”, punctează doctorul Purea, contactat de gândul.

În primul rând, pentru că spune că este foarte iubit în Germania, unde cunoaște cel puțin 100.000 de nemți. „Am rămas o legendă pentru clinicile în care am fost șef cândva. Am calitatea de om, de cetățean român care a demonstrat în străinătate că poate el să-i conducă pe străini, pe nemți. Nu cred că există om mai demn decât mine, om care să-și iubească țara și poporul mai mult decât mine”, se laudă el.

 

De campania electorală se ocupă doar el, împreună cu soția sa. Sub sloganul „un medic pentru însănătoșirea țării”, doctorul Purea spune că vrea eradicarea corupției, înfrățirea spitalelor din România cu spitale din Occident, dar și egalizarea veniturilor în Europa. Chiar dacă nu va reuși, doctorul Purea se arată resemnat: „Cum spune soția mea, măcar Paul a încercat”.

Cum încearcă să-și câștige voturile? „Dacă eu nu, care am fost dintre cei mai corecți, cinstitți, performanți medici, să conduci două clinici la nemți, dacă eu am adus bani în România ca să-i culturalizez pe români, dacă eu sunt membru al Uniunii Scriitorilor, cine? Ce să fac mai mult, cine este mai grozav, nu am furat, nu am mințit, impun un respect în fața fiecăruia, ce să fac altceva?”, a încheiat doctorul Purea.

Pericle Iulian Capsali, candidatul-tată a nouă copii

Nemulțumit de activitatea actualilor europarlamentari este și regizorul și publicistul Pericle Iulian Capsali, despre care spune că „au intrat într-un soi de uzură de serviciu”. Susține că s-a înscris în cursa pentru Parlamentul European din „nevoia de demnitate a unui popor desconsiderat de propriile elite”, dar că nu a fost ideea lui.

„Am ajuns să candidez împins de niște oameni minunați din peste 20 de asociații și organizații neguvernamentale unele dintre ele fiind parte a Coaliției pentru Familie. Vreau să apăr în Parlamentul European, în numele românilor, drepturile familiei creștine. Dacă n-o facem acum, cred ca va fi prea târziu”, a spus Capsali, contactat de gândul.

Primul lucru pentru care militează, familia tradițională, uniunea dintre un bărbat și o femeie. „Suntem o țară majoritar ortodoxă și, așa cum am mai aratat, mulți europarlamentari români care candidează și acum, votează împotriva familiei normale definită de uniunea dintre bărbat și femeie, pentru ca teoria genurilor care face din sexe un concept interșanjabil să devină normă de educație în scoli”, spune Capsali.

Problemele de mediu, agricultura și învățământul sunt și ele în programul politic al lui Iulian Capsali.

Deși precizează că se simtă inconfortabil să vorbească despre calitățile sale, Capsali susține că, probabil cel mai important atu pe care îl are, sunt copiii, nouă la număr, „de la Anastasia la Timotei”.

„Am fost alături de copiii mei la fiecare vârstă, i-am crescut cu dragoste, alături de soția mea. Știu ce înseamnă o familie, ce nevoi are, care sunt frământările ei și ce mult înseamnă să ai niște repere morale pe care să te sprijini. Mă duc la Bruxelles ca să apăr această familie, familia mea și familiile tuturor românilor care au fost desconsiderate de o viziune corupta, lipsita de Dumnezeu”, a punctat el.

Dorința lui pentru România este să-și recapete demnitate. Cu toate acestea, Capsali subliniază faptul că visele nu-l caracterizeaza pentru că „reprezintă o evadare din realitate”.

„Îmi doresc să mă mântuiesc, dar nu singur. Biserica m-a învățat ce înseamnă sobornicitatea, legătura cu aproapele meu, cu făptura umană în general”, a completat Capsali.

Peter Costea, candidatul româno-american care luptă împotriva homosexualității

Din 1978 locuiește în Texas, SUA, dar spune că încă este la curent cu probleme românilor. Peter Costea, candidatul cu cei mai mulți bani în conturi, spune că nu vrea la Bruxelles pentru bani. „Am hotărât să candidez pentru că, la un moment dat, devii îngrijorat de ce se întâmplă în jurul tău și dorești să te implici în speranța de a schimba lucrurile”, a spus el, contactat de gândul.

Și cum este obișnuit cu călătoriile, Costea spune că nici cursele Houston- Bruxelles, Bruxelles-București, București-Arad nu-l deranjează. Dacă va câștiga un loc în Parlamentul European, atunci el promite că se va ocupa de revigorarea valorilor creștine, ale familiei și de libertatea religioasă.

La fel ca în cazul contracandidatului Pericle Iulian Capsali, Peter Costea militează pentru o familie tradițională, formată dintre o femeie și un bărbat.

„Îmi dau seama de consecințele acestei revoluții sexuale care a luat lumea cu asalt. Pot să vă spun că în ultimul an foarte mulți politicieni care au favorizat această revoluție sexuală încep să regândească tot ce au votat și promovat. Consecințele nu sunt tocmai bune, și în SUA sunt mulți oameni care gândesc ca mine”, subliniază el.

Sub sloganul „Familiy first” sau „Familia primează”, Peter Costea mizează foarte mult pe experiența sa de avocat și pe limbile străine pe care le vorbește.

„Sunt un om foate educat, cu foarte multă experiență de viață și experiență profesională. La nivel internațional, un avocat cu experiență internațională are un atu formidabil. Cunosc foarte bine limba care se vorbește la Bruxelles, documentele din Parlamentul European folosesc o terminologie care nu este ușor accesibilă unei persoane care nu are un anumit nivel de educație”, a adăugat Costea.

Corina Ungureanu, de pe podiumul mondial în Parlamentul European

„Performanță dovedită, performanță garantată”, sub acest slogan intră în cursa pentru Parlamentul European fosta gimnastă și dublă campioană europeană, Corina Ungureanu. A lucrat în admnistrația locală, la Ploiești, și a observat care sunt problemele. Acum spune că vrea să facă mai mult.

„Nu vreau ca totul să învârtă în jurul unor medalii care stau în vitrină. Nu alerg după niciun fotoliu la Bruxelles, încerc să mă fac utilă și în domeniul acesta. Nu am stat de pomană, nu am stat cu mâna întinsă, nu vreau să se spună despre mine că fac figurație la un moment dat. Este teama oricărui campion”, își explică Ungureanu candidatura.

Mai mult, spune că din Parlamentul European ar putea face mult mai mult pentru sportul românesc, mai ales că are susținerea președinților federațiilor sportive din România.

„Pentru prima oară sunt bani de la Comisia Europeană pentru sport, sunt programe care trebuie susținute. Promovarea turismului sportiv, adică muncit și investit pe infrastructura sportivă astfel încât sportul românesc să ajungă nu neapărat să producă, ci să nu mai consume”, trasează ea planurile pentru Bruxelles.

Probabil cel mai mare impediment în campania electorală este episodul pictorialului nud din Japonia, despre care spune însă că nu se va împiedica. „Cu toții facem greșeli, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă închid în casă. Cine vrea să vadă doar atât, va vedea doar atât. Nu o să stau să dau explicații la nesfârșit, fac asta de 14 ani. Dar dacă doar atât au să spună despre mine, ceilalți au o problemă, nu eu. Mi-am dat seama că acesta va fi punctul meu slab”, a spus Ungureanu, resemnată, pentru gândul.

Ca o paralelă, fosta campioană europeană vrea să combată eticheta de „gimnasta dezbrăcată”, așa cum susține că i s-a spus multă vreme, dând exemplu chiar unei alte foste campioane cu care a împărțit podiumul: Svetlana Horkina. Rusoaia s-a implicat în politică după ce a pus capăt gimnasticii, fiind deputat în Parlamentul rus din 2007 până în 2011. Totodată, aceeași Svetlana Horkina a realizat și ea un pictorial nud pentru o revistă pentru bărbați în 2007.

La alegerile europarlamentare din 25 candidează opt independenți: Mircea Diaconu, Dănuț Liga, Corina Ungureanu, Pericle Iulian Capsali, Paul Purea, Constantin Filip Tititan, Valentin Dăeanu și Peter Costea.

Citește și