Noul ministru ucrainean de Externe cere României să doboare DRONELE și rachetele rusești care se apropie de spațiul aerian românesc

Publicat: 18 09. 2024, 12:18
Actualizat: 18 09. 2024, 12:43

Ministrul de Externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, aflat miercuri în vizită oficială la București, a solicitat autorităților române să ia în considerare doborârea dronelor și rachetelor rusești care se apropie de spațiul aerian românesc. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său român, Luminița Odobescu.

Vreau să îi rog pe partenerii din România să analizeze posibilitatea de a doborî dronele și rachetele rusești în apropiere de spațiul aerian românesc, a spus Andrii Sybiha.

Andrii Sybiha a mulţumit pentru sistemul Patriot

În alocuțiunea sa, ministrul de Externe din Ucraina a mulțumit României pentru donarea sistemului Patriot, arătând că decizia României de a dona acest sistem este de „importanţă crucială” şi „va spori considerabil” capacitatea Ucrainei de a apăra vieţile, oraşele şi infrastructura „de atacurile teroriste” ruseşti.
Am avut un schimb de opinii cu doamna ministru pentru tragerea a răspundere a statului agresor.
Vom continua să lucrăm împreună pentru ca Marea Neagră să devină un spaţiu de circulaţie liberă. Trebuie să reluăm transportul maritim în Marea Neagră, a precizat oficialul ucrainean.
Acesta a menționat că s-a discutat și despre deschiderea unui punct de trecere a frontierei cu control comun.

Totodată, Andrii Sybiha a anunțat extinderea prezenței consulare a Ucrainei în România și posibilitatea organizării unei ședințe comune între guvernele celor două state.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, întrevedere cu ministrul de Externe de la Kiev: România continuă să susţină UCRAINA pe drumul său către pace şi libertate

Marcel Ciolacu: Presupun că Iohannis nu dorește să CANDIDEZE pe listele PSD. Și nici PSD-ul să-l primească