Noutățile care privesc examenele naționale din 2025 / Ligia DECA: Probele scrise se desfăşoară mai devreme şi se vor finaliza la sfârşitul lunii iunie

Publicat: 04 09. 2024, 15:50
Actualizat: 04 09. 2024, 16:23

This browser does not support the video element.

Miercuri, după ședința de Guvern, ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat o serie de noutăți semnificative care vor viza desfășurarea examenelor naționale în anul școlar 2024-2025. Una dintre cele mai importante schimbări vizează programarea examenelor scrise, care vor avea loc mai devreme decât de obicei, astfel încât să se finalizeze înainte de sfârșitul lunii iunie.

Decizia a fost luată pentru a evita perioadele de caniculă din timpul verii, care ar putea afecta performanța candidaților, a precizat Ligia Deca.

Am ținut cont de evoluția temperaturilor spre niveluri extreme din timpul verii, care pot afecta randamentul candidaților, a explicat ministrul.

O altă noutate introdusă de Ministerul Educației este posibilitatea elevilor de a-și vizualiza lucrările scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat înainte de depunerea contestațiilor.

Copiii își vor putea vedea lucrările înainte de a depune contestația pentru a putea decide în consecință de cauză, a precizat Ligia Deca.

Simulările examenelor naționale, stabilite din timp

Pentru a asigura predictibilitatea și o pregătire adecvată, Ministerul Educației a stabilit deja datele simulărilor examenelor naționale. Simularea Evaluării Naționale va avea loc între 17 și 19 martie 2025, iar cea a Bacalaureatului între 24 și 27 martie 2025.

Ligia Deca a mai anunțat că evaluarea digitalizată, introdusă recent, va continua, având în vedere succesul înregistrat și feedback-ul pozitiv primit atât de la cadrele didactice, cât și de la elevi.


CITIȚI ȘI:

FACILITĂȚI fiscale și anularea restanțelor pentru firme și persoane fizice / Marcel Ciolacu: NU este o ordonanță a austerității

Ministrul Educației, Ligia Deca: Prioritizăm siguranța elevilor și prevenția VIOLENȚEI în școli la începutul anului școlar 2024-2025