O filială locală PNL, „decapitată”

Publicat: 17 12. 2016, 20:20

„Alături de primari, consilieri județeni și de numeroși membri ai Biroului Permanent Județean, în urma rezultatelor acestor alegeri, am demisionat astăzi din conducerea PNL Maramureș. De asemenea, mi-am dat demisia și din funcția de președinte al PNL Baia Mare. În acest moment, conducerea PNL Maramureș este dizolvată, iar la nivel național, după ce se va lua act de aceste demisii în bloc, se va numi o nouă conducere interimară, a cărei principală sarcină va fi organizarea alegerilor interne din organizația noastră”, a anunțat Ionel Bogdan pe Facebook.

El a arătat că președintele interimar al filialei PNL Maramureș, Mircea Dolha, nu și-a dat demisia în ședința BPJ.î

„Din păcate, președintele interimar Mircea Dolha nu și-a asumat reponsabilitatea pentru rezultatele dezastruoase înregistrate de PNL Maramureș la aceste alegeri și prin urmare nu și-a dat demisia, părăsind în grabă ședința BPJ”, a adăugat Ionel Bogdan.

Într-o postare din 15 decembrie, Ionel Bogdan susținea că este „stupefiat” de rezultatul final al alegerilor în Maramureș. „Oare o fi bine că suntem la egalitate de mandate cu UDMR si USR, ori e bine pentru PNL Maramureș că PSD are patru și PMP trei mandate?! Eu cred ca nu și, de aceea consider, că e nevoie de schimbarea conducerii PNL Maramureș”, menționa liberalul în 15 decembrie.

Conform BEC, în județul Maramureș, la Camera Deputaților, PNL a obținut 1 mandat, PMP – 1 mandat, PSD – 3 mandate, UDMR – 1 mandat, USR -1 mandat. La Senat, PMP a obținut 2 mandate și PSD – 1 mandat.