O nouă temă dată de Dan Voiculescu Guvernului pentru „repararea uneia dintre cele mai nocive nedreptăți ale regimului Băsescu”

Publicat: 23 09. 2012, 15:05
Actualizat: 29 07. 2014, 19:06

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, dă sfaturi parlamentarilor pentru ca interdicția cumulului pensiei cu salariul în sistemul public să fie eliminată. Acesta susține că reglementarea reprezintă una dintre cele mai nocive nedreptăți comise de regimul Traian Băsescu.

Motivul, susține Voiculescu, este acela că decizia de a interzice cumulul pensiei cu salariul încalcă dreptul la muncă și, în același timp, îngrădește dreptului financiar.

„Interdicția cumulului pensiei cu salariul în sistemul public reprezintă una dintre cele mai nocive nedreptăți comise de regimul Traian Băsescu. Această decizie, care a lovit, în general, în specialiștii de valoare din toate domeniile (educație, sănătate, armată etc.) și, în particular, în reperele culturii românești, constituie o incălcare flagrantă atât a dreptului la muncă, cât și o îngrădire a unui drept financiar, câștigat ireversibil prin cotizarea la bugetul asigurărilor sociale de stat și îndeplinirea vârstei legale de pensionare”, a scris Voiculescu, pe blogul personal.

Comentariile președintelui fondator al conservatorilor vin în contextul în care, așa cum susține el, a primit mai multe solicitări pentru ca interdicția cumulului pensiei cu salariul din sistemul public să fie anulată, tocmai pentru ca „marii actori români să rămână pe scenă”.

„Primesc constant numeroase solicitări referitoare la anularea interdicției cumulului salariului cu pensia în sistemul public. Cred, în continuare, că această interdicție trebuie eliminată cât mai rapid pentru a repara o gravă nedreptate comisa de regimul Băsescu. Consider că dreptul la munca nu trebuie interzis celor care îndeplinesc toate criteriile de experiență și competență. Sunt convins că, spre exemplu, locul marilor actori români rămâne pe scenă, iar performanța artistică se măsoară în talent și profesionalism, nu în limite de vârsta și în puncte de pensie”, a mai scris liderul PC.