Olaf Scholz se așteaptă la o decizie RAPIDĂ asupra următorului șef al Comisiei/„Trăim vremuri DIFICILE și e important să știm ce ne rezervă viitorul”

Publicat: 18 06. 2024, 11:50
Actualizat: 18 06. 2024, 11:50

Cancelarul german Olaf Scholz se așteaptă la o decizie rapidă asupra următorului șef al Comisiei Europene, întrucât „continentul trece prin momente dificile”.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni, înainte de întâlnirea liderilor UE de la Bruxelles, că este sigur că Uniunea Europeană va putea ajunge rapid la un acord asupra următorului șef al executivului blocului și că acest lucru este necesar, deoarece continentul trece prin momente dificile, informează Reuters.

Acesta susține că decizia trebuie să fie rapidă ca urmare a crizelor internaționale.

Având în vedere că platforma politică ce a susținut-o până acum pe președinta von der Leyen are din nou o majoritate în parlament, cred că va fi posibil să se găsească rapid o soluție rezonabilă, a declarat Scholz, conform sursei citate.

Cancelarul consideră că „trăim vremuri dificile și este important să știm ce ne rezervă viitorul Europei”.

Liderii din Uniunea Europeană au avut o reuniune informală luni, prima dată după alegerile europarlamentare, unde au discutat despre împărţirea funcţiilor de conducere de la Bruxelles, începând cu un nou mandat pentru Ursula von der Leyen ca şefă a Comisiei Europene.

Sursa: Mediafax foto

CITEȘTE ȘI: