Oltean: USL vrea să devină un partid-stat, un partid comunist, iar Ponta un fel de Nicolae Ceaușescu

Oltean: USL vrea să devină un partid-stat, un partid comunist, iar Ponta un fel de Nicolae Ceaușescu
Publicat: 19/11/2012, 16:54
Actualizat: 04/02/2019, 13:35

Președintele PDL Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că USL vrea să devină „un partid-stat, un partid comunist”, iar Victor Ponta „un fel de Nicolae Ceaușescu”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Oltean a făcut aceste afirmații comentând unele declarații făcute de liderii USL naționali și județeni sâmbătă, la lansarea candidaților USL Bistrița-Năsăud pentru alegerile parlamentare.

Mai întâi, el s-a referit la ceea ce a spus liderul județean al PSD, Emil Radu Moldovan, care a declarat la lansarea candidaților: „E momentul să tăiem răul de la rădăcină, să stârpim răul la el acasă. Ioan Oltean este un exponent al răului la nivel național”.

„Aceasta este o afirmație care dovedește o maximă «atenție» a USL pentru democrație. Să dispară persoanele și partidele care sunt în opoziție. Pentru prima oară, cel care a promovat o asemenea democrație originală a fost Adrian Năstase care, în 2003, la Snagov, a spus că trebuie să distrugă PD. Iată că cel care îi calcă pe urme, micul Titulescu, cel descoperit de Adrian Năstase, vrea să îi preia opera și să i-o desăvârșească. Aceasta e democrația USL-istă: să dispară oamenii politici care nu sunt de acord cu ei și care promovează o politică de altă natură, să dispară partidele politice care sunt în opoziție prin programe, principii și ideologie. Este inadmisibil”, a declarat Oltean.

El s-a referit apoi la o altă afirmație, făcută de data aceasta de Victor Ponta, care a spus, la Bistrița, că e foarte important ca USL să câștige alegerile în 9 decembrie, iar în municipiu să obțină toate cele șase fotolii de parlamentar.

„Sigur că este foarte important pentru USL ca, în 9 decembrie, să fie 450 de parlamentari USL. Înțeleg că acesta este obiectivul USL. Asta înseamnă democrația promovată de USL. Iată că suntem în fața unui nou lider politic care vrea să revenim la statul totalitar, să revenim la imaginea unui stat care controlează totul. Asta vrea USL, să devină un partid-stat, un partid comunist, iar Victor Ponta un fel de Nicolae Ceaușescu”, a spus Oltean.

El a declarat că niciodată PDL și ARD nu și-au propus să distrugă alte formațiuni politice, indiferent care ar fi acestea.

„Noi credem că principiile democrației presupun existența și coexistența mai multor formațiuni politice cu ideologii diferite, cu programe și obiective diferite și nicidecum distrugerea acelor formațiuni politice care, în opinia lor, promovează o altfel de politică. Sunt stupefiat că, în România, mai există oameni și partide care gândesc în felul acesta”, a spus Oltean.

El a precizat că întreaga campanie a USL se bazează pe „denigrare, minciună, atacuri la persoană”.

La lansarea cadidaților USL pentru alegerile parlamentare, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan (PSD), i-a asigurat pe liderii naționali că echipa USL va câștiga alegerile parlamentare din județ.

„E momentul să tăiem răul de la rădăcină, să stârpim răul la el acasă. Ioan Oltean este un exponent al răului la nivel național. O să-mi pară rău că Alexandru Pugna va pleca de la CJ, dar voi fi bucuros că se va încheia o epocă ce a produs mult rău județului. Dacă-l lasă fără serviciu pe Ioan Oltean, Sandu Pugna o să-i lase locul lui la Centrul Județean pentru Cultură”, a spus Emil Radu Moldovan referindu-se la Alexandru Pugna, cântăreț de muzică populară și contracandidatul lui Ioan Oltean în Colegiul 3 Camera Deputaților.

La rândul său, liderul PSD, Victor Ponta, a spus că este important ca USL să aibă din Bistrița-Năsăud șase parlamentari.

„Programul de guvernare al USL este mai important decât oricare dintre noi, putem îndrepta mult din lucrurile greșite care au fost făcute în trecut. Este important ca USL să aibă din Bistrița-Năsăud șase parlamentari. Treceți peste orice supărare sau orgoliu, bazați-vă pe primarii noștri. Împreună vom face un județ puternic”, a spus Ponta.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24...
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor