„Omul a fost prima dată vânător, apoi agricultor și în final a devenit politician”. Momente comice în Parlament la votul legii vânătorii
Deputatul PSD Viorel Marian Dragomir a ținut să ia cuvântul în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterile dinaintea votului asupra proiectului de lege de modificare a legii vântorii.
„Omul a fost prima dată vânător și apoi agricultor și în final a devenit și politician”, a opinat sigur pe el deputatul PSD.
Legea a fost adoptată cu o majoritate largă de voturi, doar 11 deputați opunându-se acestei legi, deși ea fusese inițial respinsă de Senat.
Viorel Marian Dragomir, 39 de ani, este de profesie economist și jurist și a studiat și managementul mediului, el făcând parte din Comisia de agricultură și silvicultură a Camerei Deputaților. El a fost consilier județean și municipal la Brăila. A condus organizația de tineret a PSD Brăila, apoi a ajuns vicepreședinte al PSD Brăila.
Dragomir este și președinte al Asociației Columbofile Danubius Brăila, precum și președinte de asociație de proprietari la Brăila, conform cv-ului postat pe Camera Deputaților.
Un alt deputat a declarat, de la tribuna Parlamentului, că „un vânător poate să meargă în poligon să tragă cu arma. Acesta este aspectul sportiv. Restul, ceea ce practică în pădure, este controlul biodiversității”.
Deputatul UDMR Kelemen Atilla-Béla-László a fost de părere că „multe specii de vânat există astăzi numai datorită protecției date de vânători, fiindcă vânătorul este un principal factor de protejare a vânatului”.
El a mai opinat că „cine crede că vânătoarea este numai actul de împușcare a vănatului, după unii care folosesc un termen, ucidere, se înșală amarnic (…) vânătoarea înseamnă foșnet de pădure și goana după vânat, dar mai mult foșnet de pădure”.
Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a fost de părere că vânătoarea „este o parte a culturii unui popor”.
„Îmi pare rău că nu sunt în uniforma (de vânător) să vorbesc de la această tribună”, a spus Duvăz, care a adăugat că „este oarecum nepotrivit să luăm și să aplicăm o sumă de directive europene emise de țări care nu mai au vânat (…) și care impun anumite reguli care nu sunt proprii”.