OUG 14 a primit luni raport favorabil în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, urmând ca votul final să fie dat marți în plen. Președintele Comsiei Juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat că cele două proiecte privind OUG 13 și OUG 14 vor fi dezbătute marți în aceeași ședință și a subliniat încă o dată că își menține punctul de vedere potrivit căruia nu era nevoie de un proiect pentru respingerea OUG 13. Mai mult, Nicolicea a transmis că este posibil ca și legea de respingere să fie declarată neconstituțională, iar efectele, dacă se vor produce, aparțin opoziției.
„Toată, lumea, și colegii data trecută, au susținut să le dezbatem amândouă, simultan. Comprimând timpul de la comisie, mâine vor fi dezbătute în aceeași ședință, deci s-au realizat condițiile pe care le-am ridicat. (…) Este evident că acesta este punctul de vedere pe care l-am exprimat și îl exprim. Cei care insistă ca o ordonanță abrogată să fie respinsă printr-o lege, adică să aibă două date de încetare, își asumă respectivul proiect și efectele lui”, a spus Eugen Nicolicea.
Șeful Comisiei Juridice a Camerei a ținut să atragă atenția că toată lumea a uitat faptul că propunerea abrogării a venit de la președintele Klaus Iohannis, iar acum au început alte discuții referitoare la o lege de respingere și la nevoia ca proiectele să fie dezbătute simultan.
„Să recapitulăm: premierul Grindeanu a vorbit despre două soluții: prorogare de termen și abrogare. Prorogarea, dacă o făceai pe patru ani, să ieși din mandatul acesta, nu aveam niciun fel de problemă. Dar pentru a nu exista discuții a cedat și a acceptat punctul de vedere al președintelui, adică să fie dată ordonanță de abrogare. Evident că uită toată lumea cine a propus abrogrea, adică președintele României, și toată lumea a sărit că ce rău este o abrogare și că este un anumit joc ascuns, uitând că propunerea este a domnului Klaus Iohannis. (…) Eu vă învederez faptul că există posibilitatea ca și legea de respingere să fie declarată neconstituțională. Efectele, dacă se vor produce, parțin opoziției”, a avertizat acesta.
Tot luni, Comisia juridică a Senatului a votat modificarea proiectului de lege privind OUG 13, pentru ca legea să fie una de respingere. Proiectul de respingere urmează să fie votat de plenul Senatului.