Pădurile rămân la Ministerul Mediului. Ponta: „m-au convins organizațiile de mediu”

Publicat: 03 05. 2012, 18:02
Actualizat: 03 05. 2012, 21:33

Premierul desemnat, Victor Ponta a declarat, joi, că în urma unor discuții cu organizațiile non-guvernamentale de mediu, a decis să nu mai transfere Pădurile de la ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii, acest lucru urmând a fi prezăvut în programul de guvernare la care se lucrează.

„Știți că sunt foarte sensibil asupra a ceea ce spun organizațiile din zona mediului și am revenit asupra deciziei de a transfera de la portofoliul Mediului la portofoliul Agriculturii zona pădurilor. Pădurile rămân la Mediu, mi-au explicat cei de la ONG-uri și am înțeles de ce trebuie să fie acolo și de ce, din punct de vedere european, aceasta este soluția”, a spus Ponta.

Ministerul desemnat pentru Agricultură, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că el a solicitat ca Pădurile să treacă de la Ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii deoarece „așa este normal” și că a primit sprijinul tuturor de la PSD, PNL și PC.

„Pădurile s-au întors acolo unde le este locul, la Ministerul Agriculturii, și vizează pe de o parte punerea în valoare a potențialului agricol pe care îl are România”, a precizat Constantin.

El a mai spus că prioritățile Guvernului vor fi prezentate de premier, dar că el a solicitat ca Agenția de cadastru să treacă la Ministerul Agriculturii pentru a se face comasarea terenurilor agricole.