Prima pagină » Știri politice » Paleologu, despre alegerile prezidențiale: Sunt dezamăgit că principala temă a campaniei electorale este legată de criza politică / Dezbaterea este esența democrației, iar cine refuză dezbaterea, refuză democrația

Paleologu, despre alegerile prezidențiale: Sunt dezamăgit că principala temă a campaniei electorale este legată de criza politică / Dezbaterea este esența democrației, iar cine refuză dezbaterea, refuză democrația

Paleologu, despre alegerile prezidențiale: Sunt dezamăgit că principala temă a campaniei electorale este legată de criza politică / Dezbaterea este esența democrației, iar cine refuză dezbaterea, refuză democrația
Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu a declarat, vineri, la Bistrița ca este dezamăgit că principala temă a campaniei electorale este legată de criza politică și că Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis și Dan Barna refuză să participe la o dezbatere pe proiecte.

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale a afirmat, vineri, la Bistrița, că România este singura țară din Europa în care candidații la alegerile prezidențiale, în loc să vorbească despre proiectele lor, vorbesc despre chestiuni tactice de moment pentru formarea unui guvern.

„Din păcate campania pentru prezidențiale este cu totul bruiată de criza politică, de criza guvernamentală. Lucrul acesta este complet anormal. La capitolul acesta suntem unici în Europa unde nu veți mai vedea o țară în care alegerile prezidențiale să fie bruiate cu totul de o criză de guvern. Mi se pare rușinos lucrul acesta. Nu este deloc în regulă faptul că principalii candidați nu vorbesc de proiectele lor ci despre chestiuni tactice de moment pentru un guvern care oricum nu va dura prea mult în care nu se știe dacă va fi votat de Parlament. Mi se pare absolut lamentabil, asta spune multe despre decăderea totală a democrației în România”, a declarat Paleologu.

De asemenea, el a spus că este dezamăgit de faptul că principalii candidați la alegeri refuză să participe la dezbateri pe proiecte.

„Un alt lucru care ne spune multe despre decăderea democrației în România este faptul că cei care se consideră intrați în turul doi prin nu știu ce fel de drept divin, refuză dezbaterea. Președintele Iohannis nu vrea să discute cu nimeni (…) apoi doamna Dăncilă nu vine la dezbateri și s-a molipsit din păcate și domnul Barna, adică cel care pretinde că reprezintă o forță nouă, procedează exact la fel precum președintele Iohannis și premierul Dăncilă. Păcat că și Mircea Diaconu procedează la fel, mizând evident pe capacitatea lui actoricească. (…) Cred că discuția ar trebui să fie mai serioasă legată de criza politică pentru că este absolut lamentabil faptul că o campanie prezidențială este bruiată de o criză guvernamentală și de asemenea lamentabil că principalii candidați cu excepția mea nu vor dezbatere. Pentru că dezbaterea este de fapt esența democrației, iar cine refuză dezbaterea, refuză de fapt democrația, încercând să manipuleze democrația prin forța banului sau prin forța pozițiilor pe care le ocupă”, a spus Paleologu.

Referitor la alegerile anticipate, acesta a declarat că, în contextul constituțional, sunt aproape imposibil de făcut.

„Se vorbește despre alegeri anticipate, unii spun că sunt posibile, și fac tot felul de scenarii fanteziste ca să păcălească lumea. Adică ori nu știu că nu se poate, și atunci este grav că niște responsabili politici nu au citit Constituția, ori știu și atunci mint și sunt niște demagogi, pentru că în contextul constituțional actual este o absurditate să ne imaginăm că vor putea fi organizate alegeri anticipate. Este extraordinar de greu. Nu este imposibil, dar trebuie să pice de două ori guvernul în Parlament pentru a avea alegeri anticipate și credeți că vor să renunțe la pensiile speciale? Și mulți dintre parlamentarii aleși au fost aleși din resturi pe această lege electorală mizerabilă după care a fost ales în Parlamentul din 2016″, a declarat Theodor Paleologu.

La conferința de presă la care a participat, candidatul PMP la alegerile prezidențiale a mai subiniat că este singurul dintre candidați care face educație „pe bune”, iar pentru cursurile organizate prin Fundația Paleologu, nu a avut contracte cu statul și nu am avut finanțări din fonduri europene.

„Eu sunt președintele Fundației Paleologu, care organizează cursuri, este o fundație creată în annul 2013, am avut până acum aproape 6.000 de cursanți în șapte ani. Sunt singurul antreprenor pe bune dintre candidați, nu am avut contracte cu statul nu am avut finanțări din fonduri europene totul e pe bune (…) Pot să vă garantez, fac ce nu fac universitățile, ce nu face Ministerul Educației, adică fac educație pe bune, serioasă și solidă și se poate trăi din asta, asta este vestea bună”, a spus Paleologu.

Citește și