Pambuccian anunță: Grupul minorităților va vota Guvernul Orban. I-am făcut doar o sugestie

Publicat: 28 10. 2019, 17:10

„Am avut a doua discuție cu domnul Ludovic Orban, care a fost în aceiași termeni ca și prima, așa cum v-am spus, grupul nostru parlamentar, spre deosebire de ce v-am obișnuit până acum, va susține în intergralitatea sa învestitura acestui Guvern, și așa cum i-am spus domnului Orban, după învestitură, o să discutăm punctual, de fiecare dată, susținerea. A fost o discuție foarte bună, în termeni absolut cordiali, și să vedem, sper să fie învestit Guvernul lui.”, a declarat liderul grupului minorităților naționale, luni, după discuția cu Ludovic Orban, pentru susținerea Guvernului.

Varujan Pambuccian a spus că așteaptă de la noul Guvern „să asigure un an stabil înainte de alegerile locale și parlamentare.”

Acesta a afirmat că grupul minorităților nu a impus condiții, doar a făcut o sugestie referitoare la funcția Secretarului General al Guvernului, care ar trebui ridicat la rang de ministru, însă fără a fi vorba de înființarea unui Minister.

„Nu am avut condiții specifice pentru chestiunea acesta, i-am făcut doar o sugestie legată de structura Guvernului.(…) e o propunere rațională, ca secretarul general să aibă rang de ministru, nu vorbim de un Minister în plus, Secretariatul General oricum există al Guvernului. Secretarul general al Guvernului, oricum participă la ședințele de Guvern, e bine să aibă rang de ministru, fiindcă în felul acesta, plaja din care poate să aleagă domnul prim-ministru și PNL este una mai largă, adică poate să fie și din rândul membrilor Parlamentului.”, a explicat Pambuccian.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban va avea loc marți și miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.