Parlamentarii au avizat proiectul propriilor pensii speciale. Penalii își pierd pensia

Publicat: 13 05. 2015, 11:58

Comisia parlamentară privind statutul deputaților și senatorilor a aprobat, marți, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, a declarat, pentru Mediafax, deputatul PNL Mircea Toader, secretar al comisiei.

Toader a spus că în proiectul inițial s-a introdus un amendament potrivit căruia parlamentarii își vor pierde pensia specială în cazul în care sunt condamnați penal.

„Deci proiectul a fost aprobat de comisie, eu am votat împotrivă, pentru că poziția PNL este de a nu susține acest proiect, în rest toți reprezentanții celorlalte grupuri parlamentare au votat favorabil”, a spus Toader.

Membrii comisiei urmează să redacteze raportul final, care urmează să intre în dezbaterea plenului celor două Camere ale Parlamentului.

„Cuantumul indemnizației se acordă în limita a 3 mandate și reprezintă produsul obținut prin înmulțirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară aflată în plată. Cuantumul indemnizației îl reprezintă produsul obținut prin înmulțirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizația se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de 6 luni de activitate parlamentară”, se arată în proiectul de lege, conform Știrile ProTv.