Parlamentarii au respins din nou introducerea devizei „Nihil Sine Deo”, deși Antonescu a votat „pentru”

Publicat: 06 06. 2013, 21:12
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Parlamentarii au respins, pentru a doua oară, introducerea devizei „Nihil Sine Deo” pe steagul României, amendament propus de deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Deși numărul de voturi pentru această prevedere (11) l-a depășit pe cel al voturilor „împotrivă”, inclusiv președintele comisiei, Crin Antonescu, pronunțându-se în favoarea, propunerea a fost respinsă pentru că nu a întrunit majoritatea de două treimi, cu care se adoptă amendamentele în comisia de revizuire a Constituției.

„Prezența bisericii în Constituție este o chesiune de prestigiu, de onoare, nu văd de ce ar fi problema. A fost deviza Casei Regale și reprezintă o tradiție. Haideți să votăm, n-are rost să continuăm cu o discuție obositoare”‘ a spus Antonescu.

Pe de altă parte, atât deputatul UDMR Marton Arpad, cât și Petre Roman s-au declarat împotrivă, precizând că acest amendament va avea consecințe juridice.

„Nu e vorba despre tradiție, ci stabilim deviza statului român. Acest lucru va avea efecte juridice”, a spus Roman.

Printre cei care au votat „pentru” se numără și Crin Antonescu, Daniel Fenechiu, Dan Motreanu, Varujan Pambuccian și Gabriel Andronache.