Prima pagină » Știri politice » Parlamentarii PMP se vor afilia grupului senatorial PNL: Ne gândim să dobândim și niște funcții

Parlamentarii PMP se vor afilia grupului senatorial PNL: Ne gândim să dobândim și niște funcții

Parlamentarii PMP se vor afilia grupului senatorial PNL: Ne gândim să dobândim și niște funcții
Senatorul PMP Lucian Iliescu a declarat, joi, pentru Mediafax, că senatorii PMP ar putea semna un protocol cu PNL pentru a se afilia la grupul senatorial al liberalilor, condițiile fiind dobândirea unor funcții la nivelul Biroului Permanent „o președinție de comisie, un vicelider al grupului".

„Noi am avut o serie de discuții cu senatorii PNL și încă nu am luat o decizie finală privind afilierea senatorilor PMP la grupul PNL din Senat”, a declarat senatorul PMP Lucian Iliescu, joi, pentru Mediafax.

Solicitările PMP, odată cu afilierea la grupul senatorial PNL, privesc dobândirea unor funcții la nivelul Biroului Permanent.

„Ne gândim dacă activăm în grupul senatorial PNL, să dobândim și niște funcții la nivel de Birou Permanent, o președinție de comisie, un vicelider al grupului. Acest protocol nu ține loc de alianțe politice, ci de activitatea parlamentară”, a explicat Lucian Iliescu.

Afilierea la grupul senatorial ar însemna, totodată, sprijinul PMP pentru Alina Gorghiu la șefia Senatului, însă condiționat, anume senatorii PMP își vor păstra identitatea politică a grupului.

„O să luăm o decizie, luni, la grup, iar în caz că se va întâmpla afilierea acesta, clar că o vom sprijini pe Alina Gorghiu, dar condiționat. În cazul în care vom întocmi un protocol între senatorii PMP neafiliați, astăzi, și grupul parlamentar PNL din Senat, în care vom specifica că senatorii PMP își vor păstra identitatea politică, în Senat și spațiul public, titulatura va fi de senator PMP afiliat PNL, noi senatorii PMP vom sprijini proiectele PNL dezbătute în Senat, și invers”, a explicat el.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, că Alina Gorghiu este candidatul partidului propus pentru șefia Senatului, după ce judecătorii CCR au decis că alegerea lui Teodor Meleșcanu a fost nelegală.

Grupul parlamentar al PMP s-a desființat în iunie 2018, în urma plecării a doi parlamentari ai partidului, Ion Ganea și Iustin Talpoș, la grupul PSD. Regulamentul prevede că grupurile parlamentare pot funcționa cu minim șapte senatori, iar PMP rămăsese cu șase, în momentul de față, având cinci.

 

Citește și