Parlamentarii UDMR vor vota împotriva învestirii Guvernului Ponta

Publicat: 20 12. 2012, 19:24
Actualizat: 06 10. 2018, 06:05

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, după ședința grupurilor parlamentare reunite, că Uniunea va vota împotriva învestirii Guvernului Ponta.

„Am avut o ședință a grupurilor noastre parlamentare, unde am discutat punctul nostru de vedere față de votul de mâine, de învestitură a Guvernului Ponta în Parlament. Poziția noastră de mâine – vom vota împotriva Guvernului. Suntem în Opoziție, nu este nevoie de voturile noastre și poziția UDMR va fi prezentată mâine, la ședința comună a celor două Camere, de domnul vicepreședinte Borbely”, a menționat liderul UDMR.

Pe de altă parte, acesta a arătat că, la audierea miniștrilor propuși de premierul desemnat, „în funcție de prestația fiecărui ministru”, parlamentarii UDMR vor decide cum vor vota.

„Dar principiul rămâne același, vom vota împotriva Guvernului și împotriva celor propuși pentru funcția de ministru. Nu spun că nu vor exista excepții, că, dacă va exista o prestație foarte bună, atunci noi nu vom vota pentru”, a mai spus Kelemen.