Paul Stănescu, despre liste COMUNE la parlamentare: Votul pe care l-am obținut la europarlamentare în această coaliție PSD-PNL e un semnal bun

Publicat: 10 06. 2024, 15:49

This browser does not support the video element.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat luni că există varianta la PSD-PNL să meragă împreună la alegerile parlamentare, însă această decizie va fi luată în funcție de varianta în care ar avea candidat comun la prezidențiale.

Întrebat despre varianta în care Mircea Geoană ar putea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Paul Stănescu a declarat că acesta nu este membru al PSD.

PSD-ul trebuie să aibă un candidat din rândul membrilor PSD, fără discuții. Mircea Geoană nu-i membru PSD. Mircea Geoana a plecat și-a făcut partid. … Domnul Geoană a avut cu totul alt parcurs, fiind președintele PSD-ului. În momentul în care ești președinte de PSD și te duci și faci alt partid, cred că nu e în regulă, a spus Stănescu.

Paul Stănescu nu exclude varianta listelor comune la alegerile parlamentare.

Totul va depinde de ce decizii vom lua în această săptămână, pentru că depinde dacă avem candidatură unică la prezidențiale. Atunci probabil urmează și niște comune. … Noi credem că votul pe care l-am obținut la europarlamentare în această coaliție PSD-PNL e un semnal bun pentru că legitimează Guvernul în primul rând. PSD și PNL pot merge împreună. O spun în contextul geopolitic actual actual, indiferent ce spun unii sau alții, e foarte periculos să n-avem stabilitate, foarte periculos, a mai spus Stănescu.