Paul Stănescu, despre supărarea ministrului Boloș: ,,Orice DECIZIE vrei să iei într-un minister trebuie să-l informezi pe prim-ministrul”

Publicat: 13 08. 2024, 12:45
Actualizat: 13 08. 2024, 12:46

This browser does not support the video element.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat marți în fața jurnaliștilor că premierul Marcel Ciolacu comunică bine cu toți miniștrii și că în situația ministrul de finanțe, Marcel Boloș, care s-ar fi plâns că premierul l-ar fi mustrat a fost că: ,,Probabil că domnul ministru Boloș n-a comunicat foarte bine cu prim- ministrul. Orice decizie vrei să iei într-un minister trebuie să-l informezi pe prim-ministrul.”

Prim-ministrul are întâlniri cu toți miniștrii, indiferent că sunt de la PNL, indiferent că de la PSD. Comunicarea e bună. Prim-ministru a spus că are o relație foarte bună cu toți miniștrii, a spus secretarul partidului Social Democrat.

Întrebat despre faptul că ministrul de Finanțe, Marcel Boloș s-a plâns de faptul că premierul ar fi avut o adresare nepotrivită, Paul Stănescu a precizat că: ,,Probabil că domnul ministru Boloș n-a comunicat foarte bine cu primul ministru. Orice decizie vrei să iei într-un minister trebuie să-l informezi pe prim-ministru.”

Cât despre măsurile luate de ministrul Marcel Boloș, care au atras o serie de critici din partea mediului de afaceri cum că le afectează business-urile, dar și chiar plângeri din interiorul PNL care să ducă la o eventuală demitere a ministrului, Paul Stănescu a precizat că:  ,,Acel pachet de măsuri de care dumneavoastră amintiți acum n-am discutat nimic despre el în coaliție, a fost doar părerea ministrului Boloș.”

Înțeleg de la domnul ministrul Boloș, chiar eu am avut o discuție dumnealui, că tot ce a scris dumnealui acolo da, asta spune dumnealui a fost agreat de mediul afaceri, dar asta ne spune domnul, dar public am văzut altceva. Atunci domnul ministru Boloș trebuie să meargă la prim-ministru, prim-mistrul să fie foarte bine informat și în momentul în care vii cu un pachet de măsuri fiscale e obligatoriu ca să aibă acceptul domnului prim-ministru, a mai transmis Stănescu.

Întrebat despre scăderea deficitului, care reprezintă o problemă în acest moment pentru ministrul Boloș, Paul Stănescu a precizat că: ,,Toți miniștrii de finanțe au făcut loc lucrul ăsta, toți miniștrii s-au plâns că nu sunt bani, că deficitul e mare. Până la urmă vedem la sfârșitul anului. Eu cred că eu cred la ora asta din discuțiile pe care le am cu colegii mei și numai colegii mei și cu ministru, cred că suntem o situație bună, financiară, nu foarte bună, pentru că e an electoral, investițiile au depășit orice închipuire a cuiva. Investițiile nu numai din fonduri europene, ci investiții din fonduri proprii. Închipuiți-vă că Autostrada Moldovei doar 40% înseamnă fonduri europene, 60% înseamnă bani de la buget.”

Cât despre o posibilă rectificare bugetară, Paul Stănescu a transmis că: ,,dacă mă întrebați pe mine, cred că va fi o rectificare bugetară în septembrie, asta cred eu, nu e decizia mea.”

CITEȘTE ȘI:

Paul Stănescu, despre selecția candidaților pentru lista la parlamentare: „Contează în primul rând rezultatele politice”