Prima pagină » Știri politice » PC trece peste eticheta pusă de Kelemen lui Voiculescu, de „cancer al politicii românești”: „Nu avem nimic împotrivă ca UDMR să facă parte din coaliție”

PC trece peste eticheta pusă de Kelemen lui Voiculescu, de „cancer al politicii românești”: „Nu avem nimic împotrivă ca UDMR să facă parte din coaliție”

PC trece peste eticheta pusă de Kelemen lui Voiculescu, de „cancer al politicii românești
În ciuda mai vechilor neînțelegeri legate de modificarea articolului 1 din Constituție, PC susține cooptarea UDMR la guvernare, făcând uitat coonflictul Kelemen-Voiculescu.

Conflictul dintre Kelemen Hunor și Dan Voiculescu este pe cale de a fi depășit în condițiile în care Victor Ponta nu are, fără UDMR, decât o majoritate la limită pentru susținerea unui nou Guvern. În această situație, președintele PC, Daniel Constantin, se declară gata să facă uitată eticheta pusă în ianuarie 2013 de Kelemen Hunor lui Dan Voiculescu, de „tumoră canceroasă a politicii românești”.

„Cred că în acest moment țara are nevoie de stabilitate. Cred că trebuie să fim responsabili în fața asumării actului de guvernare. Eu, ca lider al PC, nu am absolut nimic împotrivă ca UDMR să facă parte din coaliția de guvernare sau să susțină Guvernul din Parlament”, a spus Constantin la finalul ședinței de Guvern de astăzi, în contextul în care negocierile USD-UDMR sunt deja avansate.

UDMR, care are o poziție net avantajoasă în negociere, cere două ministere – Cultura și Mediul – și un post de viceprim-ministru, refuzând în discuțiile preliminare oferta inițială a lui Ponta de a lua Cultura și Comunicațiile.

În 2013, președintele UDMR, Kelemen Hunor declanșa un adevărat război politic împotriva președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. Într-un interviu în presa maghiară, Kelemen Hunor amintea că UDMR a început oficial negocieri cu USL în 2012, pe care „sondajele o dădeau clar câștigătoare” imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare, dar discuțiile se bazau deja pe un „acord preelectoral care nu a mai fost respectat”. Motivul a fost atunci dezacordul asupra modificării articolului 1 din Constituție, în care România este descrisă drept stat unitar.

„Nu am putut accepta să nu modificăm articolul 1 al Constituției, care spune că România este stat unitar și indivizibil. Acesta era punctul de unde nu am putut merge mai departe. Noi de nenumărate ori ne-am exprimat îndoielile referitoare la statul unitar. România nu este stat unitar, această stare poate exista doar în visele câtorva politicieni români”, a susținut Kelemen Hunor în inerviul hvg.hu.

Întrebat de hvg.hu cine a insistat asupra acestei condiții pentru a accepta UDMR la guvernare, Kelemen a răspuns: „Liderul liberal, Crin Antonescu, și tumoarea canceroasă a politicii românești, fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu”.

 

 

 

Autor