PDL cere o declarație a Comisiei Europene pe tema situației din România

Publicat: 03 09. 2012, 16:46
Actualizat: 06 07. 2016, 14:24

Democrat-liberalii încearcă, cu sprijinul PPE, introducerea pe ordinea de zi a sesiunii Parlamentului European de săptămâna viitoare a unei declarații a Comisiei Europene despre situația din România.

„Membrii delegației române la Parlamentul European au primit o solicitare din partea BPN de a încerca plasarea pe ordinea de zi a sesiunii plenare a PE de săptămâna viitoare a unei declarații oficiale a Comisiei. Vom încerca săptămâna asta să susținem introducerea pe ordinea de zi a sesiunii viitoare a unei declarații informale a Comisiei Europene despre situația Guvernului Ponta în România”, a declarat astăzi europarlamentarul Cristian Preda. 

El a precizat că înainte de ofensiva USL care a culminat cu suspendarea lui Traian Băsescu, Paralmentul European a respins o propunere susținută de PPE ca forul european să aibă o dezbatere despre situația din România. „Colegii noștri de la grupul socialist și ALDE că nu e anunțat nimic, nici măcar o ploaie de vară, și apoi a venit furtuna. Dacă grupul socialist și ALDE nu ar fi fost manipulate, o parte din deriva regimului socialist ar fi fost diminuată”, a comentat Preda.