PDL revine asupra deciziei de excludere a lui Cristian Preda. Boc: „Preda e o resursă importantă de care avem nevoie”

Publicat: 14 05. 2012, 17:33
Actualizat: 14 05. 2012, 20:04

UPDATE 13:37 Conducerea PDL a decis astăzi, cu o singură abținere, să nu mai trimită Consiliului Național de Coordonare decizia de excludere a lui Cristian Preda din partid. Practic, prin această hotărâre, liderii democrat-liberali au revenit asupra deciziei luate în urmă cu o lună, anulând sancțiunea de excludere aplicată europarlametarului pe motiv că a atacat partidul și și-a declarat susținerea la locale pentru un candidat independent, și nu pentru Silviu Prigoană.

„Atitudinea domnului Cristian Preda a fost produsul unei evoluții de mai bine de o lună de zile de la momentul deciziei BPN și a discuțiilor pe care le-a avut cu mine și cu conducerea partidului, înțelegând în ultimă instanță faptul că atunci când ești într-o competiție electorală ești de partea partidului din care faci parte. Și, pe de altă parte, Cristian Preda a fost, este și va rămâne o resursă politică importantă a PDL, de care avem nevoie”, a explicat președintele PDL Emil Boc, revenirea asupra deciziei de excludere.

Vicepreședintele PDL Sever Voinescu a spus, la rândul său că europarlamentarul Cristian Preda le-a spus colegilor de partid că a înțeles decizia luată în urmă cu o lună în cazul său ca pe „o lecție”.

„Chiar așa mi-a spus: «Mi-am luat lecția pe care trebuia să o iau»”, a spus Voinescu.


La o lună după ce conducerea PDL a decis excluderea sa din partid, pedeliștii se reîmprietenesc cu Cristian Preda. Europarlamentarul a fost invitat astăzi la ședința liderilor democrat-liberali chiar de președintele partidului Emil Boc. Discuția cu Preda, susțin surse din partid vizează chestiuni de campanie, susțin surse din partid, mai ales că eurodeputatul este implicat activ în lupta electorală alături de candidata PDL la sector 4, Sulfina Barbu. De asemenea, ar urma să se lămurească divergențele pe care Preda le-a avut cu liderii PDL, aceștia bătând în retragere în privința validării definitive a excluderii sale din partid.

Decizia Biroului Permanent Național de excludere a lui Preda ar fi trebuit validată definitiv de Consiliul Național de Conducere.

„Nu o să fie exclus. Cred că astăzi va fi o dovadă că revenim și unii, și alții la sentimente mai bune. Ar fi cazul”, a declarat, pentru gândul, un lider PDL.