Kelemen Hunor afirmă că ultimii președinți ai României nu au „jucat” pentru cetățeni: Băsescu a vrut „PUTERE”. Iohannis „a ținut poporul la distanță”

Publicat: 11 09. 2024, 10:21

This browser does not support the video element.

În cadrul emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”, candidatul UDMR la președinția României, Kelemen Hunor, a fost provocat să comenteze sloganul „Jucător sau spectator, mai bine președinte protector” și să facă o comparație între cei doi foști președinți ai României, Traian Băsescu și Klaus Iohannis.

Moderatoarea l-a întrebat direct: „De care dintre cei doi președinți v-a plăcut mai tare?”

Răspunsul lui Hunor a fost tranșant: „Nici unul. Deci nu pot să spun că mi-a plăcut. Și Băsescu a avut momente mai bune. Probabil că și Iohannis. Pentru Iohannis, încă nu a făcut bilanțul. Urmează după 21 decembrie, pentru că încă este în mandat și poate să ne surprindă în următoarele luni. Nu am o preferință”.

„Traian Băsescu a jucat pentru interese de putere”

Hunor a criticat în continuare ambii lideri, spunând despre Traian Băsescu că „a jucat, dar nu a jucat pentru cetățeni. A jucat pentru interese de putere și pentru a pune o voință peste țară”. Despre Klaus Iohannis, acesta a menționat că, deși pare un președinte-spectator, „s-a implicat în toate deciziile și rămâne un președinte care ține poporul la distanță.”

Candidatul UDMR și-a exprimat regretul că, în 10 ani de mandat, președintele Iohannis nu a oferit „o dezbatere, o explicație, câteva argumente” despre direcția în care se îndreaptă țara.

Edițiile „În Opoziție cu Denise Rifai” pot fi urmărite integral pe canalul de Youtube GÂNDUL.

Vă recomandăm să citiți și:

Kelemen Hunor, între Soros și Orban: „Unul e un speculant, celălalt om POLITIC. Eu aleg tot timpul omul politic, adică pe Orban, nu se pune problema”

Kelemen Hunor: Românii și maghiarii se simt striviți de stat / Trebuie să aducem VOCEA rațiunii în Guvernul României

Kelemen Hunor, despre programul ca președinte. Ce spune despre avort și căsătoriile între persoanele de același sex