Pedelistul Cătălin Croitoru anunță că va vota la moțiunea USL. „Nu sunt nici zombi și nici maimuțoi să stau în bancă”
Deputatul PDL Cătălin Croitoru a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota la moțiunea de cenzură, arătând că a fost trimis de alegărori în Parlament să voteze și nu este „nici zombi, nici maimuțoi” ca să stea în bancă, după cum a decis conducerea partidului.
„Voi vota la moțiune, de aceea m-am dus în Parlament. Nu sunt nici zombi și nici maimuțoi, să stau în bancă”, a spus Croitoru.
El a adăugat că încă nu a luat o decizie cum va vota la moțiunea de cenzură, arătând că mai are timp până vineri să ia o hotărâre.
Croitoru a mai spus că nu reprezintă o preocupare pentru el „plecarea sau neplecarea din PDL”, dar a arătat că „sunt foarte multe lucruri anormale în partid care creează nemulțumiri”.
Deputatul a dat drept exemplu decizia PDL în legătură cu UMF Târgu Mureș, arătând că aceasta „i-a pus capac”.
„Foarte multe lucruri anormale sunt în partid și creează nemulțumiri. Decizia în cazul Universității Târgu Mureș mi-a pus capac, pentru că îți bați joc de autonomia universității”, a mai spus deputatul PDL.
Luni seară, opoziția putea miza, potrivit situației din Parlament de la acel moment, pe 221 de voturi, din cele 231 de voturi necesare pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.
Marți, deputatul Florentin Gust a anunțat că demisionează din PDL și revine în PSD, urmând să voteze moțiunea de cenzură.
De asemenea, deputatul neafiliat Ioan Munteanu a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu condiția ca toți parlamentarii USL să fie prezenți la dezbatere și să-și voteze propria moțiune.
Deputatul neafiliat Marian Avram a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota moțiunea de cenzură, el arătând că motivul plecării sale din PDL a ținut de faptul că democrat-liberalii nu au mai avut nevoie de serviciile sale de deputat.
Deputatul neafiliat Mircia Giurgiu a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota moțiunea de cenzură depusă de USL cu bilele la vedere și cu ambele mâini.
Deputatul neafiliat Gheorghe Zoicaș a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va vota împotriva moțiunii de cenzură dacă premierul Ungureanu îi va da asigurări că ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Cristian Petrescu, va fi remaniat, în caz contrar urmând să voteze moțiunea.
Deputatul neafiliat Daniel Oajdea a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moțiunii de cenzură, el precizând că nu a decis cum va vota, acest lucru urmând să îl facă după ce va analiza textul moțiunii și argumentele pe care aceasta le conține pentru demiterea Guvernului.
Deputatul neafiliat Dan Ilie Morega a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va participa la dezbaterea moțiunii de cenzură și că va vota conform propriei conștiințe, el precizând că va rămâne independent și că nu beneficiază de avantaje din partea puterii sau a opoziției.
Deputatul neafiliat Marian Săniuță a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moțiunii de cenzură, votul pe care îl va da fiind unul „cu inima pe partea stângă și cu mintea pe partea dreaptă”.
Deputatul neafiliat Oana Niculescu Mizil a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezentă la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de opoziție și că va vota așa cum îi cere electoratul, ea precizând că votul este unul secret.
Senatorul neafiliat Cezar Măgureanu a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moțiunii de cenzură și că va decide care va fi votul său după ce se va consulta cu vicepreședintele PNL Dan Radu Rușanu.
USL a depus, săptămâna trecută, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moțiunea de cenzură, intitulată „Opriți Guvernul șantajabil. Așa nu, niciodată!”, este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru inițierea acestui demers. Documentul are 15 pagini și este structurat pe trei capitole.
Moțiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea și votul.