Prima pagină » Știri politice » Penalii strigă penalii. Cătălin Rădulescu, ATAC la adresa inițiativei USR „FĂRĂ PENALI”: Au fost FALSIFICATE peste 500.000 de semnături

Penalii strigă penalii. Cătălin Rădulescu, ATAC la adresa inițiativei USR „FĂRĂ PENALI”: Au fost FALSIFICATE peste 500.000 de semnături

Acuzații grave lansate de deputatul PSD Cătălin Rădulescu la adresa USR: „Peste 500.000 de semnături au fost falsificate". Vezi reacția opoziției

„Multe, peste 500.000 – 600.000. Dacă erau două, trei, 10 semnături, înțelegeam să facem discuția asta. Dar devin penibili, pentru că la 600.000 de semnături deja este o chestiune gravă. O să vedeți că sute de primării au arătat aceste lucruri. Primarii au arătat că erau sute și sute de semnături care nu existau, erau falsificate, dintre ei, câțiva au făcut și plângeri penale”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Social-democratul care este noul chestor al Camerei Deputaților a acuzat USR și PNL că acum „penalii strigă fără penalii”.

„Știți cum e, penalii strigă penalii. Atât USR, cât și PNL, au plângeri penale și începerea urmăririi penale la tot ce înseamnă finanțările ilegale la cererea AEP-ul. Aceste dosare sunt depuse de vreo câteva luni de zile, procurorii se pare că nu sunt interesați. Penalii care strigă totdeauna penali ar trebui să-și dea demisia. În al doilea rând, există plângeri penale făcute de foarte mulți primari din țară, la fel, depuse la Parchet, privind suspiciunile evidente de fraudare a listelor pe care acești colegi din USR le-au depus la Parlament. Pe de altă parte, există mediatizată, eu am și cerut acum vreo 5-6 luni de zile ca Parchetul să se autosesizeze vizavi de mediatizarea convorbirilor telefonice între membrii USR, care spuneau unii altora cum să falsifice semnăturile”, a completat Rădulescu.

Rădulescu, despre plângerea la PG pe „Fără penali

Deputatul PSD a precizat că sesizarea Biroului Permanent a venit ca urmare a sesizărilor primarilor și a verificării efectuate de secretariatul general al Camerei Deputaților.

„Verificarea primarilor s-a făcut foarte clar, chemând omul respectiv și întrebându-l dacă a semnat aceste liste. Deci, în fața acestor probe evidente și în urma verificărilor făcute de către Secretariatul General al Parlamentului timp de 3-4 luni, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul Permanent a fost să cerem reprezenatntului USR exact ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, să accepte ca aceste liste să fie liste”, a conchis Rădulescu.

Opoziția acuză sabotarea inițiativei „Fără penali”

Raluca Turcan și Dan Barna au acuzat la Parlament că vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, și noul chestor, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, vor să saboteze inițiativa „Fără penali în funcții publice”, prin faptul că social-democrații au trimis semnăturile la Parchetul General.

„Sabotarea Inițiativei Fără penali, inițiativa pentru care 1 milion de români au acordat o semnătură continuă în Parlamentul României. Astăzi am văzut în Biroul Permanent pe cei doi colegi ai mei (…) am asistat la o încercare a dl. Cătălin Rădulescu, condamnat penal, care a fost promovat de PSD în funcția de chestor al Biroului Permanent din Camera Deputaților, care alături de Florin Iordache, autorul OUG 13, încearcă să blocheze transmiterea inițiativei Fără Penali la CCR, așa cum cere legea, intenționând să trimită la Parchetul General această inițiativă, sugerând că secretariatul general, în cele aproape 5 luni în care inițiativa a fost blocată de Liviu Dragnea la copiator, ar fi constat neconcordanțe la semnături”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Acesta a adăugat că președintele PSD, Liviu Dragnea, încearcă să confiște și atribuțiile primăriilor din „disperare”.

„Practic, conform legii, semnăturile acelea au fost validate de către primării, în fiecare localitate de unde au fost adunate de către zecile de mii de voluntari din România. Iar aceste primării au validat semnăturile fiind eliminate în proces eventualele semnături care nu îndeplineau condițiile legale. Faptul că Liviu Dragnea încearcă să confiște și atribuțiile primăriilor, Liviu Dragnea încearcă să confiște și drepturile prevăzute de lege în mod expres pentru primari – dreptul de a valida semnături (…) arată cât de disperați sunt condamnații penali ai României, care momentan conduc Camera Deputaților. față de perspectiva acestei inițiative care noi suntem convinși că va deveni lege în România.”, a adăugat Barna.

Rădulescu, despre plângerea la PG pe „Fără penali

La rândul său, liderul deputaților PNL Raluca Turcan a punctat că „un grup infracțional” se folosește de aceste inițiative cetățenești care condamnă infractorii „în tentativa de politizare a justiției”.

„Apărătorul unui dublu infractor pe nume Liviu Dragnea și apărătorul pe nume Florin Iordache au făcut o plângere penală și au sesizat instituțiile statului cu referire la inițiativa cetățenească fără penali în funcții publice. Cu alte cuvinte, apărătorul infractiorilor plus infractorul au sesizat organele judecătorești cu privire la inițiativa cetățenească fără penali în funcții publice, o inițiativă pe care și eu și colegi din PNL am semnat-o și am asumat-o.

Este greu de explicat cum se poate ajunge ca înr-o instituție simbol a democrației, un grup infracțional să folosească inițiative cetățenești care condamnă infractorii în tentativa de politizare a justiției. Astăzi, prin această decizie a conducerii Camerei Deputaților de a arunca în derizoriu inițiativa fără penali în funcții publice arată ce s-ar întâmpla exact dacă instituțiile din justiție ar ajunge să fie conduse de către oamenii politici ai celor din PSD și ALDE. Această bătălie împotriva justiției nu este doar pentru a scăpa de propriile dosare care le atârnă ca niște tinichele de coadă, această bătălie este inclusiv pentru a ajunge să folosească justiția în interes politic”, a explicat Turcan.

Rădulescu, despre plângerea la PG pe „Fără penali

În 21 septembrie 2018, USR a depus la Parlament a doua tranșă de semnături pentru inițiativa Fără penali în funcții publice, peste 780.000, îndeplinind astfel condițiile impuse de lege pentru declanșarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de județe.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Foto: Hepta