Pensiile majorate au fost virate pe card. Ministerul Muncii: 82,5% dintre cele 4,6 milioane de PENSII din sistemul public au înregistrat o creștere

Publicat: 12 09. 2024, 14:36
Actualizat: 12 09. 2024, 14:37

Ministerul Muncii a anunțat joi că pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar au primit astăzi pensiile recalculate. Potrivit ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, aproximativ 82,5% dintre cele 4,6 milioane de pensii din sistemul public au înregistrat o creștere în urma recalculării.

Plățile pentru pensionarii cu conturi bancare au fost virate către instituțiile financiare pe 11 septembrie 2024, iar astăzi au fost disponibile în conturi. În cazul celor care își primesc pensia prin Poșta Română, distribuirea mandatelor de plată a început pe 2 septembrie.

Din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. Finalizarea plăților este confirmarea că nicio pensie nu a scăzut. Scopul legii este eliminarea inechităților între pensionari și întărirea principiului contributivității. Legea asigură creșterea anuală a pensiilor dar și predictibilitate atât pentru pensionari cât și pentru angajați, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.