Peste 10.000 de membri PSD s-au implicat joi, de Ziua Pământului, într-o acțiune în urma căreia au fost strânse sute de tone de gunoaie, de toate felurile, în toată țara.
Ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor mediului în care trăim. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim, câte puțin, în fiecare zi, nu doar astăzi, de Ziua Pământului. De noi depinde să avem o Românie mai curată”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, prin intermediul unui comunicat.
Liderul PSD a mai anunțat că, săptămâna viitoare, va propune Parlamentului o nouă inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice.
Astfel, în orice licitație publică, vor fi punctate companiile capabile să asigure o poluare cât mai redusă, urmare a unui traseu de transport ori de distribuție cât mai scurt!
Prin asemenea măsuri concrete, care ajută în primul rând firmele românești, PSD înțelege să susțină protejarea mediului.
Credem că o Românie mai curată și mai verde înseamnă nu doar mai multă sănătate, ci și mai multă civilizație și bunăstare!”, mai spun reprezentanții PSD.
PSD a fost și rămâne un promotor convins, dedicat, al protejării mediului înconjurător și asumă ca o prioritate promovarea unor politici care să reducă poluarea, să apere pădurea, să sprijine dezvoltarea unei economii cât mai sustenabile și mai puțin poluante, se mai arată în comunicat. Vezi aici harta națională a acțiunii PSD, de Ziua Pământului!
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, cu ocazia Zilei Pământului, că Parcul Natural Văcărești va primi Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Anunțul a fost făcut de președinte chiar în acest parc, unde a fost prezent cu ocazia Zilei Pământului.
Iohannis a profitat de ocazie și i-a felicitat pe cei care au făcut eforturi pentru ca Parcul Văcărești să primească statutul de parc natural.
Tema de anul acesta a Zilei Pământului este „Să ne reconstruim Pământul”, care se concentrează pe procesele naturale și pe tehnologiile ecologice emergente care pot restabili ecosistemele lumii.
Ziua Pământului este un eveniment anual care are loc pe 22 aprilie prin care este demonstrat sprijinul pentru protecția mediului.
Celebrată pentru prima dată pe 22 aprilie 1970, aceasta include acum o gamă largă de evenimente coordonate la nivel global de EARTHDAY.ORG, incluzând 1 miliard de oameni în peste 193 de țări.
Prima celebrare a Zilei Pământului a avut loc pe 22 aprilie 1970, când activistul din San Francisco, John McConnell, și senatorul Wisconsin, Gaylord Nelson, au cerut separat americanilor să se alăture unei demonstrații.
Având în vedere problemele periculoase grave legate de apa potabilă toxică, poluarea aerului și efectele pesticidelor, un impresionant număr de 20 de milioane de americani – 10% din populație – s-au aventurat în aer liber și au protestat împreună.