PING-PONG cu propuneri: ADINA FLOREA, din nou pentru șefia DNA

PING-PONG cu propuneri: ADINA FLOREA, din nou pentru șefia DNA
Publicat: 23/12/2018, 22:44

„Pe data de 27 decembrie dimineață, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general”, a anunțat Tudorel Toader la Antena 3.

Ministrul l-a acuzat din nou pe Augustin Lazăr că trage de timp.

„În opinia mea, nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranța că va ieși la pensie sau că își va încheia mandatul de procuror general pe 19 aprilie. De ce spun asta? Pentru că s-a dus la Curtea de Apel Alba Iulia, la dânsul acasă, după aceea judecătorul de la Alba Iulia a trimis la București, cel de la București și-a declinat și el competența, competența, conflict negativ și, culmea, ca să fie sigur că ceea ce nu i-a ieșit la Alba Iulia, de a sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene, unde dura multă vreme, a solicitat sesizarea Curții Constituționale că are o mare nedumerire: dacă poate sesiza instanța de contencios administrativ de persoană fizică sau pe persoană juridică, adică cu nume și prenume sau cu funcția de procuror general. Și orbul vede că e o tragere de timp„, a explicat ministrul.

Tot pe 27 decembrie, ministrul Justiției intenționează să retrimită președintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcțiile de conducere a cinci unități de parchete, refuzate de șeful statului, printre care și cea a Adinei Florea la conducerea DNA.

„Trimit și pentru ceilalți cinci pe care i-a respins pe nelegalitate, că nu au avut adeverința de la CNSAS, când la scurt timp, chiar CNSAS spune nu era nevoie, CSM spune că nu era nevoie și nici nu era obligația mea, era a CSM-ului. Vor fi aceleași cinci propuneri, arătându-i că nu e vorba de nelegalitate, cum mi-a scris”.

Toader a confirmat că, printre propuneri este și cea a Adinei Florea la conducerea DNA. „Pe toate cinci. Arătându-i că nelegalitatea arătată de președinte nu a existat și nu există„.

În aceeași emisiune de la Antena 3, ministrul Justiției le-a acuzat pe Livia Stanciu și Cristina Tarcea, fost, respectiv actual președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, că nu au greșit, ci au sfidat legea la alcătuirea completurilor de cinci judecători.

„Nu aș vorbi de cuvântul eroare. Judecătorii la nivelul acela nu pot fi în eroare,” consideră Tudorel Toader. „Eroarea este exclusă, după părerea mea, a fost o evidentă sfidare.(…) Exclud starea de eroare. De ce? Legea e din 2014, a trecut peste ea, „ba numai 4 și noi suntem șefi”. Dar a venit în primăvară o decizie a lui 2018 care a lămurit problema, nu a înțeles nici a doua oară. A venit legea de modificare a legilor justiției, dacă nici a treia oară nu a înțeles… Suntem în fața unei atitudini de sfidare, nu din aia românească, ci din aceea ca să fim noi președinți.”

Întrebat dacă cele două ar trebui să mai rămână în funcții, Toader a spus că nu ministrul face anchetă, iar cei care cred că este vorba de nereguli se pot adresa Secției de anchetă a magistraților.

„Este regretabil ceea ce se întâmplă, faptul că atâtea hotărâri judecătorești definitive sunt sau vor fi supuse proceduri de contestație în anulare și li se suspendă executarea până când se va stabili decizia pe fond. Constituirea completurilor este de ordine publică, nu poți să spui să rămână condamnat, dacă l-a judecat un complet nelegal constituit. Nu poți ca un vinovat să fie condamnat de cineva care nu este abilitat prin lege să fie acolo. Este un articol 16 din Constituție care spune de egalitatea în fața legii, că nimeni nu este mai presus de lege, că fiecare trebuie să răspundă pentru gresșelile cu voie sau fără voie.(…) Ministrul Justiției, indiferent cum îl cheamă, el nu face anchetă. De aceea am constituit acea secție specială, iar orice român care nu este mulțumit de activitatea unui magistrat trebuie sa se adreseze Secției de anchetă a magistraților„, a completat Toader.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar